Egyéb kategória

Facebookon próbálnak vért szerezni az emberek – segítsetek ti is!

Szomorú, de Magyarországon nagyon kevesen adunk vért, pedig ezzel a gyógyulásra váró betegek és balesetet szenvedett sérültek megmentését, gyógyítását segíthetjük. Sokan a Facebookon keresnek véradókat, akik rajtuk vagy a hozzátartozójukon segíthetnek. Ti is lehettek donorok!

vous - 2016.06.20.
Facebookon próbálnak vért szerezni az emberek – segítsetek ti is!

Egyetlen véradással három ember életét menthetitek meg, de nektek is hasznos lehet a véradás: megismerhetitek a saját vércsoportotokat, ingyen eshettek át egyébként költséges szűrővizsgálatokon, például szűrik a hepatitiszt, a HIV-fertőzést, a szifiliszt és egyéb vírusfertőzéseket. Mégis nagyon kevesen adunk vért – olyannyira, hogy az emberek Facebookon keresik a véradókat ilyen és ehhez hasonló posztokkal:

Objektum doboz

Mi már utánajártunk annak, ki adhat vért, egyenesen Reichert Tündét, a Magyar Vöröskereszt Debreceni Területi Szervezetének vezetőjét kérdeztük:

Mindenki, aki egészséges, betöltötte a 18. életévét, még nincs 65 éves, testsúlya meghaladja az 50 kg-ot, és az elmúlt 56 napban nem adott vért. Például ti!

Arról, hogy mit kell magatokkal vinnetek, valamint hogy mire számíthattok véradáskor ide kattintva olvashattok. Persze, tudjuk, hogy nem könnyű rávenni magatokat a véradásra, főleg akkor, ha rettegtek a vérvételtől, de kérünk titeket, hogy segítsetek, ha tehetitek!

Ajánlott cikkek