Egyéb kategória

„Sokkal kifizetődőbb, ha az elégedetlenkedés helyett megpróbálod az adottságaidból a legjobbat kihozni” – interjú szerzőnkkel, Szőcs Lillával

Júniusban ünnepelünk: 1 éves a VOUS! Ebből az alkalomból meglepetés-interjúsorozattal készültünk, amelyben végre mi, VOUS-lányok is elárulunk magunkról ezt-azt. A karácsonyi ajándékozások mintájára mindannyiunk neve felkerült egy cetlire, és mindannyian húztunk valakit, akivel kicsit elbeszélgettünk.

vous - 2016.06.25.
„Sokkal kifizetődőbb, ha az elégedetlenkedés helyett megpróbálod az adottságaidból a legjobbat kihozni” – interjú szerzőnkkel, Szőcs Lillával

Mivel külsős szerzőként írok nektek, így a VOUS-lányok oszlopos tagjaival is ritkábban találkozom. Vannak, akikkel kifejezetten jóban vagyok, és olyanok is, akikről nagyon keveset tudok. Éppen ezért örültem, amikor Lillát húztam – aki nemrégiben csatlakozott a VOUS csapatához –, hisz így én is kicsit jobban megismerhettem őt. Lilla a lakására invitált minket, ahol volt minden: DIY-bútorok, Star Wars-ereklyék, és még egy őrző-védő tigris is. Ismerjétek meg Szőcs Lillát!

Ha egyetlen dolgot megváltoztathatnál önmagadon, mi lenne az?

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a környezetemben olyan emberek vannak, akik elfogadják magukat, egymást – vagy legalábbis törekednek rá. Emiatt bennem sincs olyan jellegű feszültség, hogy mindenáron meg akarjak felelni az aktuális ideálnak. Inkább magamban változtatnék meg dolgokat, mondjuk hogy kevésbé legyek forrófejű.

Hosszú távon amúgy sokkal kifizetődőbb, ha az elégedetlenkedés helyett megpróbálod az adottságaidból a legjobbat kihozni. De mondjuk ki: amíg nincs egy támogató környezeted, és a csapból is a valótlanul tökéletes ideálképek folynak, addig ez egy baromi nagy küzdelem.

A legnagyobb gondot szerintem az okozza, hogy a média napirendjében nem kapnak helyet a sokszínű, valódi női karakterek. Ez pedig sok más hatással párosulva táptalaja annak az önelfogadási küzdelemnek, ami ma meghatározó problémája mindegyik korosztálynak.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Mi volt életed eddigi legnagyobb eredménye?

Azt hiszem, még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy életem eredményeit szemlézhessem. Elsőéves egyetemista koromban, amikor még reklámos akartam lenni, indultunk az Ifjú Pengén. A közönségszavazáskor az élmezőnyben voltunk, a plakátunkat a konkurens versenyző annyiszor feljelentette, hogy a Facebook letiltotta, s nem lehetett ránk szavazni – így lettünk végül harmadikok. Akkor azt mondták a szervezők, hogy szerintük ez hatalmas elismerés, hogy ilyen húzásokat is megtesz egy másik csapat. Én pedig végül az újságírást választottam. Értékesebb számomra, amikor sokat dolgozom egy anyagon, és másnap rám írnak, hogy tökre meghatottam őket.

vous húzós interjú Szőcs Lilla

Lilla VOUS-élményei

Május óta a VOUS szerzője.

Kedvenc cikke a „Ha nem ízlik a hamburger, nem kell kifizetni” – Marika néni sikerének receptje volt.

Legnagyobb kihívása egy kézművessör-teszthez köthető: „Nemrég egy kézműves sörfőzdében jártunk Annával, a képszerkesztővel, ahol kóstolnunk is kellett. Ezek a sörök a megszokottnál erősebbek, 8-10%-osak is lehetnek, s mivel rutintalanok voltunk, gyorsan hatott. Kihívás volt feltenni az utolsó kérdéseket, bár abban a pillanatban teljesen meg voltam győződve róla, hogy ez lesz életem cikke.

Lilla számára a legjobb élmény a VOUS-nál az, amikor olyan cikket olvashat, ami hozzáad a girl power életérzéshez.

A bemutatkozó szövegedben azt írtad, hogy szeretsz barkácsolni is…

Kisebb túlzással élve azt mondhatom, egymagam felújítottam a lakást low-budget módon: festettem, kárpitoztam, régi darabokat turiztam. Ha valami túl nehéz volt, ott szakembert hívtam, és beálltam mellé tanulni – azóta egy szó sem cseng olyan szépen, mint a „csőszerelőiparimenettömítőpaszta”. Az előző kérdéshez kapcsolódva ez is mondjuk „életem eredménye”-listás. 

Forrás:
Kerepeczki Anna

Milyen számodra egy tökéletes nap?

Ha minden gördülékenyen megy, akadályok nélkül, már az is tökéletes tud lenni. Egy barátnőmmel rendszeresen tartunk „treatyo’self” napot. Általában az a forgatókönyv, hogy elmegyünk úszni, turistáskodunk a városban, eszünk egy hatalmasat egy olyan helyen, ahol még sosem voltunk korábban, este pedig megnézünk valami rettentően idióta filmet.

Objektum doboz

Mit gondolsz, mire lenne legnagyobb szüksége a világnak?

Még több Sötétszőkére! Ismerem Linát, és a való életben is ilyen a humora, remélem, egyszer folytatja a blogolást. Bár vannak külföldön női stand uposok – Amy Schumer, Kristen Wiig, Maya Rudolph –, akik szuperjók, így ha nem is a nagyvilágból, de itthonról szerintem nagyon hiányzik a női stand-uposok jelenléte, és nagy szüksége lenne rájuk a világnak!

Ajánlott cikkek