Egyéb kategória

Futás esőben? Igen! – ezekre a praktikus ruhadarabokra lesz szükségetek

Lássuk be, ha esernyővel a kezünkben indulnánk futni, elég mulatságos látványt nyújtanánk. De minden esős napon pihenőt tartani is elég nagy luxus lenne. Szóval kell egy tuti hosszú távú megoldás az eső és futás problémakörre, ez pedig... 

vous - 2016.06.28.
Futás esőben? Igen! – ezekre a praktikus ruhadarabokra lesz szükségetek

… elsősorban egy esőkabát vagy egy széldzseki lesz. Szerencsére ezek a speckó ruhadarabok elég sokáig bírják a strapát, és pontosan ezért érdemes kicsit többet szánni rá, jobb minőségűt vásárolni. Szerencsére ma már nem kell a praktikum és a stílus közül választani, megkaphatod a kettőt egyben. 

Széldzseki vs. esőkabát

Az igazság az, hogy egy futó szekrényében mindkettőnek helye van, egyszerűen azért, mert más-más a funkciójuk. A szélkabát általában vékonyabb, puhább, könnyebb és jobban szellőzik az esős rokonánál. Simán elfér az ember zsebében, és ha futás közben hűvösebbre fordulna az idő vagy feltámadna a szél, kellőképpen melegít. Viszont az eső ellen nem véd meg. Ha mindkét holmi nem fér bele a büdzsébe, akkor praktikusabb választás az esőkabát. Annak ellenére, hogy kicsit melegebb, mert kevésbé szellőzik, és valamivel az anyaga is merevebb, mint a széldzsekié. 

Ha további tippekre vagytok kíváncsiak, kattintsatok a Még idén! oldalára

Ajánlott cikkek