Egyéb kategória

Az angyalok is esznek babot – kedvencetek lesz a könnyű, kétbabos minestrone

Melyik étel jut eszünkbe elsőként Bud Spencerről? Természetesen a hagymás bab, ami nem annyira olaszos, pedig a néhai olasz színész kedvence mégiscsak az olasz konyha volt. Híresen jól készítette a különféle tésztákat és halféléket, még a süteményeket is, ahogy ez az Eszem, tehát vagyok című könyvéből is kiderül.

vous - 2016.06.29.
Az angyalok is esznek babot – kedvencetek lesz a könnyű, kétbabos minestrone
undefined

Mi ez a sok fura című cikk a VOUS-n?

Banános Joe? Kincs, ami nincs? Fél lábbal a Paradicsomban? Mindent bele, fiúk?! Dehát a magyar válogatott már hazajött a foci-Eb-ről! Mi ez a sok fura cím ma a VOUS-n? 86 évesen örökre elaludt Bud Spencer, minden idők leghíresebb olasz színésze, akiért Magyarországon is milliók rajonganak. Arra gondoltunk, legyen ő #anaptémája nálunk, a cikkek témáit pedig egy-egy filmjének címe ihlette. Apropó, filmek! Nektek melyik a kedvencetek tőle?

Tévhit egyébként, hogy a bab nehéz étel. Csak az elkészítésen múlik, hogy tápláló, de könnyen emészthető, tartalmas, de ne nehéz ételt kapjunk. Ehhez a tökéletes receptet természetesen az olasz konyha kínálja, mégpedig a nyári babos minestrone formájában. A minestrone egyébként rengeteg féle lehet, gyakorlatilag ahány ház, annyi változat létezik, sőt még annál is több: a szezon kínálta zöldségek szerint is módosulhat az összetétel, ezzel együtt pedig a fűszerezése is.

A minestrone esetén a legfontosabb, hogy minél többféle zöldség kerüljön bele, ez adja meg az ízek teltségét. Sokszor kerül bele karikázott kolbász is, vagy egy kis pancettával (szalonna) indul a készítése, a húsmentes változatoknál pedig parmezán héját főzik bele a levesbe, amitől elképesztően finom ízt kap a leves.

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.