Egyéb kategória

60 másodperc alatt elaludni? Ezzel a trükkel lehetséges!

Mindannyian ismerjük az éjszakai forgolódást és a kellemetlen érzést, amikor öt óra múlva kelni kell, de csak azért se sikerül elaludnunk. Ám a most következő módszer elsajátításával képesek lehettek arra, hogy mindössze 60 másodperc alatt álomba szenderüljetek! Jól hangzik, nem? 

vous - 2016.07.04.
60 másodperc alatt elaludni? Ezzel a trükkel lehetséges!

A technika neve, ami megmentheti az éjszakai pihenéseteket, 4-7-8 légzés, amit ha begyakoroltok, esténként segíteni fog abban, hogy egy perc alatt elaludjatok. A módszer kitalálója egy Harvardon végzett professzor, dr. Andrew Weil, aki meditációt, légzésgyakorlatokat és stresszkezelést tanít. Az elképzelés éppen ezért a légzésünk stimulálásán alapszik, ugyanis ha egyenletes a légzésünk, akkor levegővételkor jobban megtelik a tüdőnk, ami nyugtató hatással van a szervezetünkre. Nyugalom nélkül pedig nincs alvás. Már csak az a kérdés: mi is az a 4-7-8 légzés?

Forrás:
istock.com

A 4-7-8 légzés módszerről

A módszer nagyon egyszerű, és könnyen megjegyezhető. Az orrotokon át vegyetek egy mély levegőt négy másodperc alatt, tartsátok bent hétig, majd szájon át fújjátok ki nyolc másodperc alatt. Ha ezt többször ismételgetitek, lelassul a szívverésetek, és olyan kémiai vegyületek szabadulnak fel, amik nyugtatólag hatnak rátok. Pont emiatt a 4-7-8 légzés alkalmazása nemcsak akkor jöhet jól, ha nem jön álom a szemünkre, hanem stresszhelyzetek kezelésére is. 

Stressz hatására ugyanis a szervezetünk adrenalint termel, amitől a pulzusunk megemelkedik, és képtelenek vagyunk jól érezni magunkat a bőrünkben, kapkodva vesszük a levegőt, vagy az is lehet, hogy éppen fulladozunk. Ha ilyenkor bevetitek a fenti módszert, az adrenalinnak nincs esélye veletek szemben. 

Próbáljátok ki ti is a módszert, és ha van kedvetek, osszátok meg velünk a tapasztalataitokat!

Ajánlott cikkek