Egyéb kategória

Óvodásleckék, amiket felnőttként is érdemes megfogadnotok

Nem tegnap jártunk oviba, de a leckéket, amiket ott tanultunk, még felnőttkorban is érdemes alkalmazni.

vous - 2016.07.10.
Óvodásleckék, amiket felnőttként is érdemes megfogadnotok

Az első számú szocializációs környezet minden gyermek számára a család. Azonban ahol a közösségi kapcsolatokat is megtanulhatják kezelni, az az óvoda. Ismételjük most át együtt azokat a szabályokat, amiket a mai rohanó világban felnőttként talán páran már elfelejtettek.

Szerezzetek új barátokat, de ne feledjétek a régieket!

Ugye amikor óvodába kerültetek, ti is rögtön sok barátra leltetek? Volt, aki az első napoktól kezdve a legjobb játszópajtásotok volt, és volt, akivel egy-egy új játék során ismerkedtetek meg. Azonban az óvó nénik nem hagyták, hogy elhanyagoljátok a régieket, és bevontak mindenkit a játékba. Hasonló a helyzet felnőttként is. Vannak gyerekkori barátaink, és új munkatársak, csoporttársak, akikkel friss barátság van kialakulóban. Azonban míg az új kapcsolataitokra koncentráltok, ne felejtsetek el időt fordítani a régi jóbarátokra sem, hiszen már nem áll mellettetek az óvó néni, aki majd segít megoldani a problémákat – írja a Mashable.

Osztozzatok a játékokon! 

Az óvodai környezet játékokkal van tele, minden közös, ami a csoportokban található. A gyerekek megtanulják, hogy nem sajátíthatnak ki maguknak egy játékot sem, hiszen mindenkinek szüksége lehet rá. Vagy ha valaki pont azzal szeretne játszani, akkor ketten használják. Ez a figyelmesség van kiveszőben manapság az emberek között. Pókerarccal nézik végig a liftben álló emberek, hogy a rohanó társuk előtt becsukódik az ajtó, és nem adjuk oda társainknak azt, amire szükségük van, legyen szó egy szendvicsről, amit egy hajléktalannak adhatnátok, vagy egy kedves szóról, amit a munkatársaitok felé céloztok.

Forrás:
pixabay.com

Tartsátok be a szabályokat!

Az óvodában szabályokhoz kötött egy gyermek élete. Megvan mindennek az ideje, és a társasági élet szabályait is itt szívjuk magunkba. Ahhoz, hogy normálisan éljétek az életeteket, szükség van néhány szabály betartására a felnőtt világban is. Ezek az íratlan törvények pedig a türelem, a ti pillanatotok kivárása, az, hogy ne okozzatok kárt másokban, és legyetek kedvesek egymással.

Délutáni szundi

Míg kisgyermekként soha nem volt kedvünk lefeküdni a délutáni pihenő során, manapság már hálásak lennénk érte. Azonban ha nem is alvással, de valamilyen délutáni kikapcsolódással pihenjétek ki a nap fáradalmait. Az éjszakai alvást pedig ne éjfél után kezdjétek, hiszen sokkal pihentetőbb, ha már 10-11 körül sikerül elaludni.

Forrás:
pixabay.com

Mindent rakjatok vissza oda, ahonnan elvettétek!

Ha használtatok valamilyen játékot, akkor mindent ugyanoda kellett visszatennetek. Így neveltek minket a rend szeretetére, a rendszerek betartására. A felnőtteknél azonban sokszor nem lehet észrevenni ezt. Gyakran nem tartják rendezetten a használt tárgyakat, tereket. Pedig mennyivel jobb hellyé tehetnénk a világot, ha nem rombolnánk, hanem építenénk…

Ajánlott cikkek