Egyéb kategória

Ha ezeket megteszitek este, másnap csodás reggelre ébredhettek

A reggelek rosszak, tudom. A hétfő reggelek meg főleg. De mit szólnátok hozzá, ha most azt mondanám nektek, hogy van választásotok, és szebbé tehetitek a reggeleteket? Cserébe csak be kell tartanotok előző este pár szabályt. Menni fog? Az eredmény tutibiztos, garantált a zen által uralt reggel. Akarom mondani, reggelek.

vous - 2016.07.11.
Ha ezeket megteszitek este, másnap csodás reggelre ébredhettek

Írtam már nektek arról is, hogy miért éri meg korán felkelni, de ha ez esetleg nem elég indok számotokra, hogy megszeressétek a reggeleket, akkor ezekkel a tippekkel talán sikerül szebbé varázsolnom azokat. Ha logikusan végiggondoljátok majd, meglátjátok, van értelmük, és meglehet, a rabjaivá is váltok ezeknek a szokásoknak, a Popsugar szerzőjének nagyon beváltak, és némelyiket én is alkalmazom, sikerrel. Haladjunk hát szépen sorban:

Ne keverjétek az alkoholt!

Mert ha már buliztok, és kirúgtok a hámból, legalább óvatosan tegyétek, és ne nagyon fájjon, hanem kicsit, ha már fájnia muszáj. Ez pedig egyetlen módon sikerülhet: nem keveritek a sört a borral, se mással, hanem végig ugyanazt isszátok – így jóval kisebb az esélye, hogy másnap kínozni fog a macskajaj.

Ne nasizzatok!

Persze, lehet róla szó, de azok olyan ételek legyenek, melyek segítenek az álomba szenderedésben is, semmiképpen sem csipszek és tortillák, mert attól csak forgolódni fogtok az ágyban, ráadásul egyáltalán nem egészségesek. 

Szánjatok 10 percet a pakolásra!

Mosogassatok el a konyhában, készítsétek ki a másnapi ruhátokat, amit felvennétek, készítsétek be a kávét a kávégépbe, hogy ne a Starbucksba kelljen rohanni egy „utolsó pillanatos” kávéért, és készítsétek össze a táskába a dolgaitokat, amikre szükségetek lesz majd a nap folyamán. Higgyétek el, sokkal jobban élitek meg majd a reggeleket, ha szép környezetre ébredtek, és nem kell kapkodnotok.

Forrás:
pexels

Írjatok listát!

Sosem értettem, apukám miért ír listát esténként, és miért van mindig a zsebében – ezek szerint ő már tudta, hogy sokkal nyugodtabban telik a nap, ha tudjátok, mit és mikor kell elintéznetek, mi áll előttetek. Nem feledkeztek meg semmiről, és sokkal jobban tudtok tervezni is, ha vizuálisan is látjátok a teendőket.

Kapcsoljatok ki mindent!

Ne telefonozzatok, ne tévézzetek sokáig. Higgyétek el, ha kikapcsoljátok őket, és nem érnek benneteket ingerek, sokkal hamarabb álomba szenderedtek. A fény és a beérkező képek, információk ugyanis tovább ébren tartanak benneteket, pedig valójában már pihenésre vágyna a testetek és az agyatok. Ebből pedig szinte következik az alábbi szabály:

Feküdjetek időben ágyba! 

Nem baj, ha nem érzitek magatokat álmosnak, vízszintesen mindig csábítóbb az álom, mint a tévé előtt ülve. Tanuljatok meg hallgatni a szervezetetekre, ismerjétek fel, ha jelzi, hogy fáradt, tegyétek félre a munkát, másnap kipihentebben sokkal gyorsabban fogtok végezni vele, mint ha hajnalig görnyednétek felette. Próbáljátok ki ezt a szundiedzést, ha éjjeli baglyok vagytok, segít visszaállni a reggeli ébredésre.

Ajánlott cikkek