Egyéb kategória

Kihívás! Simítsátok ki az idegeiteket 3 hét alatt

A stressz észrevétlenül átveheti az irányítást a hétköznapjaitokban. Néha egyszerűen nincs magyarázat arra, miért szorongtok, és miért vagytok egyfolytában idegesek. A rohanó mindennapok önmagukban elegek ahhoz, hogy stressztől remegő idegbajosokká váljatok. Most azonban tehettek ellene.

vous - 2016.07.16.
Kihívás! Simítsátok ki az idegeiteket 3 hét alatt

Mindössze három hetet kell szánnotok rá a Popsugar szerint, és minden egyes nap csak némi apróságot kell tennetek azért, hogy egy kicsit jobban legyetek, és egy súllyal kevesebb nyomja a vállatokat. Nem kell nagy dolgokra gondolnotok, tényleg csak apróságok ezek, ám annál hatásosabbak. Vágjatok bele a stresszmentes kihívásba, mondom, mit kell tennetek.

Forrás:
pexels

1. nap: Szerezzetek be egy felnőtt színezőt, és színezzetek ki egy egész oldalt. Köztudott, hogy nyugtatja az idegrendszert! Ha mókás kedvetekben vagytok, pénisz-színezőt is vehettek!

2. nap: Végezzetek légzőgyakorlatokat! Lélegezzetek ki és be lassan, hosszan, majd vegyetek nagy lélegzetet, és tartsátok bent hosszan. Ezt végezzétek el többször, 10 percen keresztül, vagy amíg jobban nem érzitek magatokat.

3. nap: Állítsatok össze egy playlistet a kedvenc zenétekből, és hallgassátok végig!

4. nap: Keressetek egy nyugodt helyet reggel, üljetek le, és meditáljatok!

5. nap: Hívjatok fel valakit! A legjobb módja a figyelemelterelésnek, amikor szorongtok, hogy felhívjátok a barátnőtöket, és beszéltek vele.

6. nap: Jógázzatok! Tudományosan bizonyított, hogy a testmozgás, köztük a jóga is hangulatjavító hatással bír!

7. nap: Válasszatok ki egy pozitív mantrát, és ismételgessétek el magatoknak többször egy nap. Szupererős mantratippekért ide kattintsatok!

8. nap: Engedjétek ki magatokból a stresszt! Üssétek a párnát, sikítsatok, mindegy!

9. nap: Írjatok egy oldalt a bennetek lévő érzésekről. Higgyétek el, jó lesz kiírni magatokból mindent!

10. nap: Fejtsetek keresztrejtvényt vagy sudokut. A koncentráció segít felülkerekedni a szorongáson.

11. nap: Iktassátok ki a koffeint az életetekből! A koffein elősegítheti a szorongást, így jobb, ha ignoráljátok.

12. nap: Szerezzetek be egy stresszlabdát, és használjátok! Meglepődtök, mennyire hatásos!

13. nap: Vegyetek egy forró fürdőt!

14. nap: Nevessetek! Nézegessetek fail vagy macskás videókat, mert boldoggá tesznek!

15. nap: Barkácsoljatok valamit! Akár próbáljátok ki a scrapbook technikát, akár fessetek. Az alkotás felszabadít!

17. nap: Sportoljatok valamit!

18. nap: Tartsatok digitális böjtöt. Ha végeztetek a munkával, ne nézzetek többet a telefonotokra, és az internetet se használjátok!

19. nap: Sétáljatok egy órát, akár ebédszünetben, akár reggel vagy este. A környezetváltozás felpezsdít és boldoggá tesz.

20. nap: Minden nap tartsatok 1 óra szünetet, amikor semmivel sem foglalkoztok. A rohanás bedarál, melegágya a szorongásnak. Álljatok meg néha.

21. nap: Fogadjátok el az érzéseiteket, azt a tudatot is, hogy szorongtok. Könnyebb lesz utána irányítanotok.

21 nap logó

Nem csak a szorongást győzhetitek le 21 nap alatt!

Tudtátok, hogy 21 nap kell ahhoz, hogy a testetek átálljon egy másfajta életmódra? Ezt az alapelvet követve szeretnénk segíteni nektek, hogy egészséges életmódra váltsatok egy szakértői gárda támogatásával. Kövessétek a 21 nap Facebook-oldalát és az Instagramját, nehogy lemaradjatok a kezdésről, addig pedig olvassátok el, első bátor vállalkozónk, Bea hogy éli meg az életmódváltást. A vele készült interjút itt találjátok!

Ajánlott cikkek