futás sport lány

Rengeteg kalóriát égethettek el a Pokémon GO-val

Biztos ti is hallottatok már a legújabb játékőrületről, a Pokémon GO alkalmazásról. Egy telefonos játék, aminek lényege, hogy Pokémonokat kell gyűjteni, de nem ám számítógépen, hanem kint a szabadban. Úgyhogy még akkor is segítségetekre lehet a játék, ha egyébként nem vagytok megőrülve érte. Például rengeteg kalóriát égethettek el vele. De hogyan? Most elmondjuk!

A legújabb, legnépszerűbb játék az elmúlt hetekben a Pokémon GO, ami egy teljesen új típusú élményt kínál a felhasználóknak. Itt ugyanis valóban ki kell mozdulni a szobánkból, és az utakat járva kell keresgélni a kis lényeket, majd begyűjteni őket. 

Ez azonban még mindig nem minden, hiszen a legújabb ötlet, hogy játék közben kalóriát is égethetünk. Természetesen nem arra gondolunk, hogy a képernyő nyomogatásával, kezünk mozgatásával és egy kis sétával tudunk lefogyni. 

A titok abban rejlik, AHOGY játsszuk a játékot. Ugyanis ha odafigyelünk arra, hogy hogyan keresgéljük a kis lényeket, akkor a testünkre nézve is pozitív hatásokat érhetünk el. Ha ténylegesen kalóriákat akartok égetni, akkor itt van néhány tipp, hogy hogyan induljatok a Pokémonok után.

Forrás:
Pixabay

Sétáljatok többet!

Minél többet sétálunk, annál több kalóriát égetünk. Tehát ha már elkezdtétek a játékot, akkor szánjatok rá időt, és keressétek meg a távolabbi lényeket is. Gyalogoljatok el messzebbre, de nagyon fontos, hogy a lábatok elé is nézzetek, nehogy baleset legyen a vége!

Gyalogoljatok gyorsan – fussatok!

Még hatásosabb, ha tempós gyaloglásba vagy futásba kezdtek, hiszen így még több kalóriát égethettek el. Mivel nagyobb területet kevesebb idő alatt járunk be, így amikor fürgébben sétáltok vagy futtok, akkor kevesebb idő alatt több kalória éghet el.

Haladjatok felfelé!

Lehet, hogy furcsán hangzik, de ha nagyon elszántak vagytok, akár felfelé is indulhattok, vagyis dombon, hegyen felfelé keressétek azokat a kis lényeket. Városban is találhattok meredek utcákat, de vidéken is felsétálhattok a kisebb dombokra. Minden csak akarat kérdése!

Vegyetek fel plusz súlyt!

Plusz kalóriák égetéséért csatolhattok a bokátokra súlyokat, vagy felvehettek egy súlyzott mellényt, amik még inkább elősegítik az elérni kívánt célt. 

Táplálkozzatok egészségesen!

Az utolsó és egyben legfontosabb tanács, hogy étkezzetek egészségesen. Nem elég ugyanis, hogy többet mozogtok játék közben, de emellett fontos, hogy figyeljetek oda a táplálékok bevitelére is, mind mennyiségi, mind minőségi szempontból!

Ha ezeket betartjátok tuti, hogy a testetek is jobban fog örülni ennek az új, érdekes alkalmazásnak.

Játékra fel!

Arról egyébként hallottatok már, hogyan bukott le egy hűtlen pasi a Pokémon GO miatt, vagy milyen új szakmát hívott életre a játék