Egyéb kategória

Figyeljétek a hajatokat, ezeket az egészségügyi problémákat árulhatja el

Remélem, mindannyian tudjátok, hogy testetek visszajelzéseire mindig figyelnetek kell, így arra is, hogy mit üzen a hajatok. Ez utóbbi ugyanis számos olyan dolgot jelezhet az egészségetekről, amit nem szabad figyelmen kívül hagynotok.

vous - 2016.07.23.
Figyeljétek a hajatokat, ezeket az egészségügyi problémákat árulhatja el

Ha problémás a bőrötök, ha töredezik a körmötök, vagy ha éppen hullik a hajatok, mind-mind visszavezethető valamilyen egészségügyi problémára. Talán nem is gondolnátok, hogy a hajatok állapota mennyi mindent árul el rólatok és az egészségetekről. Íme, négy fontos dolog, amiket a hajatok állapotából is leszűrhettek.

1. Ha túl zsíros

Mostanában hagytatok fel a fogamzásgátló használatával? Ha igen, akkor előfordulhat, hogy a gyógyszer típusától függően zsírosabb a hajatok, mint általában szokott. Beszéljetek az orvosotokkal és térjetek át valamilyen alacsony ösztrogéntartalmú tablettára. Ha csak emiatt nem szeretnétek gyógyszert szedni érdemes olyan sampont bevetnetek, amiben szalicilsav van. Heti két alkalom a Purewow oldala szerint megoldhatja a problémát.

Forrás:
www.pexels.com

2. Ha túl száraz

Ha túlzottan törékeny és száraz hajvégeitek vannak, akkor valószínűleg többet formáztátok vagy szárítottátok a hajatokat, mint kellett volna. Ezt rendbe hozhatja egy tápláló maszk, ellenben ha mégsem, valószínűleg a pajzsmirigyetekkel lesz a probléma. Egy egyszerű vérvizsgálat során minden kiderül.

3. Ha túl fakó

Lehetséges, hogy nem kap elég zsírt a hajatok, mert éppen diétáztok? Nem vicc, a hajnak is szüksége van például ómega-3 zsírsavra és egyéb telítetlen zsírokra is, amik megadják a kellő fényét a loboncunknak. A hal és az avokádó ezekben hihetetlen gazdag, ami ráadásul nemcsak a hajat, de a bőrötöket is feltölti.

4. Ha túl vékony

Talán nem visztek be elég vasat és proteint a szervezetetekbe. Ha most váltottatok életmódot, például vegetáriánusok vagy vegánok lettetek, muszáj ezeket pótolni valahogyan, mondjuk zöldségek formájában. Ha ez sem segít, a legvalószínűbb oka a stresszes életmód lehet, ha szakítottatok vagy költöztetek. A jó hír az, hogy ez pár hónapon belül helyre fog állni, ám ha mégsem javul a helyzet, ismét orvoshoz kellene fordulnotok. Lehetséges, hogy valamilyen hormonszintetek nincs egyensúlyban.

Ti vizsgáltátok már így a hajatokat?

Ajánlott cikkek