21 nap Bea

„Megtanultam többet foglalkozni magammal” – interjú Beával, aki végigcsinálta a 21 NAP – Pont neked életmódváltó programot

A koplalás továbbra sem módszer. A bűntudat még mindig nem megoldás. A változás pedig nem kilókban, hanem centikben mérhető igazán. A VOUS életmód-nagykövetei ebben hisznek. 21 nap pontosan elég arra, hogy elinduljatok a változás útján. Hamarosan útjára indítjuk a 21 NAP – Pont neked életmódváltó programot, amelyet elsőként Bea tesztelhetett.

Berkes-Mezei Beát három héttel ezelőtt ismerhettétek meg. Ő az, aki elsőként kezdett bele a 21 NAP – Pont neked életmódváltó programba, mi pedig hétről hétre helyzetjelentettünk nektek. Bea ma már boldogan mesél arról, hogyan vált konyhatündérré, hogyan csempészte bele a sportot a mindennapjaiba és hogyan érzi magát a bőrében most, 21 nappal a kezdés után.

21 nap Bea

Névjegy

Név: Mezei Bea

Foglalkozás: coach

Életkor: 35 év

Hobbi: egészséges életmód trendek követése, programok szervezése

Mottó: „Az élet napos oldala nem a szerencsések jutalma, hanem a most lehetősége.”

Bea, eltelt a 21 nap. Hogy érzed magad? Hosszú volt ez az idő, mi minden történt veled?

Azt mondanám, nagyon sok minden történt, mégis észrevétlenül. A program előtt is úgy gondoltam, egészségtudatosan élek, de most, a 21. nap végére be kellett látnom, hogy voltak tévhiteim és olyan berögzött szokásaim is, amelyek nem feltétlenül voltak egészségesek. A programnak hála felismertem azokat a hibákat, amiket eddig elkövettem és szembe tudtam nézni velük a 21 nap alatt.

Két nagyon fontos dolgot tanultam. Az egyik, hogyan kell egy régebbi rossz szokást lecserélni, például teljesen elhagytam a cukrot. A másik kulcsfontosságú felismerés, hogy eddig tényleg nem sportoltam eleget. Mindig azt mondogatjuk, majd holnap. Aztán baromi gyorsan eltelik egy hét mozgás nélkül. Aztán még egy.  Azt gondolom, hogy a heti egyszeri sportolás maximum önbecsapásnak jó, semmi másnak.

Rájöttem arra is, hogy úgy vagyok a leghasznosabb a környezetem számára is, ha példát mutatok. Nem lehet jót tenni másokkal, prédikálni nekik, ha közben nem teszünk meg mindent saját magunkért.

600

Bea centiről centire

Most nem a kilók, hanem a centik számítottak. Így változott át Bea teste a 21. nap végére.

  • comb: 57-ből 54 centiméter
  • derék: 79-ből 75 centiméter
  • csípő: 104-ből 101 centiméter
  • has: 89-ből 85 centiméter

Hogyan folytatódik az élet ez után? Vannak terveid?

Naplók 1930-1934
Naplók 1930-1934
Forrás:
Alexandra

Folytatom tovább! Az eddig tanultak mostanra rutinná válták. Ami az edzéseket illeti a csoportos órák felé kacsingatok. Egyelőre Szabó András professzionális erőnléti edző köredzéseit szeretem. (Szabó András a 21 NAP – Pont neked program edzője, hamarosan ti is kipróbálhatjátok kifejezetten 21 napra tervezett edzésprogramját – a szerk.) Regenerálódásként pedig futni járok. Folyton keresem az új kihívásokat, a következő nagy vállalkozásom talán az, hogy jövőre lefutom a BEFiTRUN távját. Ki tudja?!

A táplálkozás miatt sem aggódom. Alapból szerencsés vagyok, mert vannak táplálkozási ismereteim, a munkámból adódóan, de úgy gondolom, így sem volt előnyöm senkivel szemben. Azért, mert valaki ismeri az egészséges élelmiszereket, tápanyagokat, nem biztos, hogy annyira otthonosan mozog a konyhában. Az ételek párosításán van igazán nagy hangsúly. Például egy isteni grillezett, natúr hús mellé eszünk-e köretet vagy csak zöldséget. Válasszuk szét azokat az élelmiszereket, melyeket ha együtt fogyasztunk hizlalnak, de ha külön esszük őket, akkor felgyorsítják az anyagcserét, beindítva ezzel a fogyást. Sokat tanultam arról, hogy a megfelelő ételeket a megfelelő időben vegyem magamhoz.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Sokan azért nem mernek belevágni az életmódváltásba, mert azt gondolják, nem lesz elég idejük ezzel foglalkozni, már így is kevés a 24 óra. Nekik mit tanácsolsz?

A 21 NAP – Pont neked program esszenciálisan ad tanácsokat, támpontokat, útravalót. El kell fogadni, hogy minden szakterületen nem mozoghat otthonosan az ember. Ha valaki még a hivatásában is kitűnően teljesít, abszolút érthető, hogy nincs elég ideje semmire, erre se. Viszont amikor azt mondjuk, hogy nincs időnk, legtöbbször igazából a komfortzóna akadályoz. Mivel nem lehet mindig minden a miénk, én is hoztam bizonyos áldozatokat azért, hogy beleférjen az életembe az egészség. Priorizálni kell. Plusz napról napra otthonosabban mozgunk ebben a közegben, így egyre természetesebb és rutinszerűbb az evés és a mozgás is. Azon múlik minden, hogy elég fontosak vagyunk-e önmagunknak.

21 nap logo

Pont neked találtuk ki a 21 NAP-ot!

Eldöntötted, hogy életmódot váltasz, de szükséged van étrendtanácsadóra, edzőtársakra, mentorra? A VOUS nagy nyári életmódprogramja mindezt megadja neked – és még sokkal többet. Hamarosan minden részlet kiderül.

Addig is kövesd a 21 NAP – Pont neked Facebook-oldalát, és kövesd az Instagramon is!

Változott a mostani Berkes-Mezei Bea a 3 héttel ezelőtti Beához képest? Ha igen, miben?

Erősebb lett és sokkal jobban tud küzdeni. Tudatosabban él és bár ez nem tulajdonság, de érzi a hasizmát! A kockák valahol itt lapulnak... (nevet)

Áldom az eszemet, hogy meghoztam ezt a döntést, hogy belekezdek.

Ha üzenhetnék a régi Beának, azt mondanám, hogy semmit ne csináljon másként. Elégedett és boldog vagyok, hogy végigcsináltam. A kihívás teljesítve és közben akarva-akaratlanul sikerült az egész életmódomat is megváltoztatni.

Forrás:
Kerepeczki Anna

600

Korábbi interjúk Beával

A 21 NAP – Pont neked program első tesztelőjével minden hét végén beszélgettünk a tapasztalatairól. Az első hét után készült interjúban hasznos tippeket is kaphattok tőle, amelyeknek nagy hasznát veszitek majd az életmódváltás első hét napján.

A második héten már egy nőies és vonzó nővel találkozhattunk a farmernadrágos Bea helyett. Akkor hihetetlen volt számunkra is, hogy 14 nap ennyire képes – hát még 21! A cikket ide kattintva olvashatjátok.