pexels-photo-87583-large

Ezért nem szabad azonnal megmosni a bogyós gyümölcsöket

A nyár a finomabbnál finomabb gyümölcsök szezonja. Áfonya, málna, szeder és ribizli jöhet bármekkora mennyiségben, egy dologról viszont mindig megfeledkezem: jobban járnék, ha nem mosnám meg őket azonnal.

Anyukám sűrűn jár piacra, ahonnan az esetek nagy részében friss gyümölcsökkel tér haza, ám már nem egyszer jártunk úgy, hogy mielőtt megettük volna tipikus nyári kis bogyókat, már meg is romlottak. Ha ti is taálkoztatok már hasonló problémával, íme, egy jó tanács!

Mitévők legyetek? Nagyon egyszerű! Mossátok meg őket, de nem akkor amikor hazavittétek, és nem is akkor, amikor tervezitek, hogy talán másnap megeszitek. Nem! Pontosan azelőtt kell megtisztítani őket, mielőtt a szátokba tennétek.

Forrás:
www.pexels.com

Miért? Mert mindennemű nedvesség növeli annak a kockázatát, hogy bepenészedik a gyümölcs. És, ha már itt tartunk, a Purewow tanácsa szerint ne merítsétek víz alá őket, hanem tegyétek bele egy tésztaszűrőbe és folyassátok rájuk a vizet. Rázzátok le a felesleget és már lehet is rajtuk nyammogni.

Ha pedig nem tudjátok, hogy melyik bogyós gyümölcs mérgező és melyik nem, itt olvashatjátok el.