Egyéb kategória

A ragtapaszon túl: ezt csináljátok, ha megvágtátok magatokat a borotvával

A borotválkozás nemcsak most, nyáron visszatérő elfoglaltság, hiszen egész évben vannak olyan testrészeink, melyeket szeretünk ezzel a módszerrel szőrteleníteni. Egészen addig, míg valahol véletlenül meg nem vágjuk magunkat az eszközzel. Akkor aztán futhatunk a ragtapaszért, de ha abból kifogytatok, próbáljátok ki valamelyik tippünket!

vous - 2016.08.01.
A ragtapaszon túl: ezt csináljátok, ha megvágtátok magatokat a borotvával

Ugye a borotválkozás alaptörvényeit már nem kell részleteznünk? Meleg víz, borotvahab, jó minőségű – gyakran cserélt – borotva. Azonban még ezek betartása mellett is előfordulhatnak olyan balesetek, melyek látszólag ugyan aprónak tűnnek, de annál fájdalmasabbak. Hogy enyhítsétek a bajt, válogassatok a következő módszerekből:

WC-papír

A legkézenfekvőbb megoldás egyből ott lesz, ahol borotválkoztok, a fürdőszobában. Már ha a vécét is ott találni. Amennyiben ugyanis a toalettpapírt a megvágott pontra teszitek, az magába szívja a vért. Amikor az megalvadt, óvatosan húzzátok le, ne szakítsátok fel újra a sebet.

Ajakbalzsam

Próbáljátok ki a vágáson az ajakbalzsamot, úgy, hogy a megtisztított ujjatokkal lehúztok a rúzsról egy réteget, és a vérzésre kenitek. Ez eltömíti a nyílást, és segíti a véralvadást.

borotva szőrtelenítés borotválkozás

A pasitok borotváját felejtsétek el!

Biztosan veletek is előfordult már, hogy nem vittetek a pasitokhoz borotvát, így jobb híján az övével oldottátok meg a szőrtelenítést. Nagyon rosszul tettétek, ha mellőztetek egy vadiúj darabot, de ha azt használtatok, az sem volt a legjobb megoldás. A női  és férfiborotvák célja eltérő. Míg a srácok leginkább az arcukat borotválják, addig mi a testünk legeldugottabb területeit is. Plusz van egy nagyon fontos egészségügyi oka annak, hogy soha ne használjátok a párotok vagy más borotváját. Olvassátok el: ITT!

Jégkocka

Siessetek át a konyhába, és vegyetek ki a fagyasztóból egy jégkockát, majd nyomjátok a bibis részre. A fagyott víz lelassítja a véráramlást, így csillapítja a vérzés intenzitását. Érdemes konyharuhával vagy papírtörlővel fognotok a jeget, így nem csúszhat ki a kezetekből. Ezt a módszert csak kis méretű seben próbáljátok ki!

Cukor

Igen, jól olvastátok, a cukorra is hagyatkozhattok. Ha ugyanis ezt az édesítőt a megsebesített pontra szórjátok, akkor az nemcsak a vérzést fogja elállítani, hanem fertőtleníti is a területet.

Takács Nóra szőrtelenítés

Ha már elég a borotvából

Utálhatjátok a borotvát azért, amiről eddig szó volt, a sebek miatt, vagy mert kevésbé tartós, stb. De akkor ismerkedjetek meg ezekkel a lehetőségekkel:

  • Gyanta
  • Epilátor
  • Elektrolízis
  • Szőrtelenítő krém

A részleteket olvassátok el ITT!

Ti kipróbáltátok már valamelyik opciót? Meséljétek el!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.