Intim

A legbizarrabb kérdések a női mellről – egy orvos most mindenre válaszolt

Formától és mérettől függetlenül egy valami közös a nőkben: sosem fogyunk ki a kérdésekből, ha a női mellről van szó. Szerencsére egy orvos vette a fáradtságot, és még a legbizarrabb kérdéseket is megválaszolta a témában!

vous - 2016.08.05.
A legbizarrabb kérdések a női mellről – egy orvos most mindenre válaszolt

Mitől függ, hogy kinek mekkora a mellmérete? Melyik mellformát kedvelik leginkább a férfiak? Melyik melltartó viselete a legegészségesebb? Egészséges egyáltalán melltartót hordani? Milyen mellbetegségek vannak és milyen baljós tünetekre figyeljünk oda?

Ezeket a kérdéseket ti is minimum egyszer feltettétek magatoknak, vagy esetleg a barátnőiteknek, de kétlem, hogy érkezett rá válasz. Mostanáig! Ugyanis dr. Elliot Heller, egy New York-i kórház plasztikai sebésze vette a fáradtságot, hogy a legfurább, mellel kapcsolatos kérdéseket is megválaszolja a Hello Giggles számára, ezekből pedig mi is sokat tanulhatunk!

Mennyire genetika kérdése a mellméretünk?

„Nagyon is sok: ha a nagyszüleiteknek vagy az anyukátoknak nagy melle van, akkor nektek is jó eséllyel lesznek hasonló méreteitek. Persze ugyanez visszafelé is igaz, így a genetika lehet az ok a kis mellű nők esetében is. Előfordulhat azonban, hogy ezeket a géneket apai ágról öröklitek, ilyenkor a mellméretetek eltérhet a család többi nőtagjáétól.”

Mennyit nő a mellünk valójában, amikor elérjük a kamaszkort és menstruálni kezdünk? 

„Ez nem egy kőbevésett szabály: vannak, akiknek nem nő meg láthatóan a mellük kamaszkorban, és akad olyan is, akire úgy hat a testben beindult hormonbomba, hogy mellnövekedés szempontjából ez a legmeghatározóbb kor. Ami mindenképp jellemző, hogy menstruáció alatt érzékenyebbek és a mellbimbók duzzadtabbak a szokásosnál. Ez mind a hormonális változások következménye: a női mell rendkívül gyorsan reagál az ilyesmire.”

Miért nő meg néhány nő melle fogamzágátló szedése alatt, másnak pedig miért nem? 

„Ez azon is múlik, hogyan reagál a szervezet a hormonális változásokra, ez pedig egyáltalán nem egyforma mindenkinél. A másik fontos tényező a mellszövetek összetételének aránya: a női mell mirigyekből és zsírból épül fel, szóval ha a szövet mirigyben dús, akkor a hormonok felülműködésére reagálhat úgy, hogy megnyúlik kissé, míg akinél a zsír van fölényben, az nem valószínű, hogy meg fog nőni.”

Forrás:
iSotck

Miért van az, hogy az egyik mellünk nagyobb, mint a másik? 

„Először is szeretném legszögezni, hogy ez rettentően gyakori: a nők 90%-ának az egyik melle nagyobb, mint a másik. Tapasztalataim szerint ez valójában azzal függ össze, ki milyen kezes: a balkezeseknek általában a bal mellük, míg a jobbkezeseknek a jobb mellük a nagyobb. Azt is fontos tudni, hogy senkinek sem egészen szimmetrikus a melle, ez a fogalom a valóságban egyszerűen nem létezik.”

Ha gyakran szexelünk, nőhet tőle a mellünk? 

„Erre semmilyen orvosi bizonyíték nincsen. Azt viszont el tudom képzelni, hogy a nők számára esetleg nagyobbnak tűnhet szex közben.” 

Mennyivel nő meg a mellünk, ha gyerekünk lesz? 

Terhesség alatt minden nőnek nő a melle, a szervezet ugyanis már ilyenkor a szoptatásra készül. Azok a hormonok, amit ez alatt az idő alatt termel a női szervezet, közvetlenül hatnak a mellszövetekre, valamint a terhességi hormonokra is. Szóval a kérdés már csak az, hány számmal nő meg a melltartóméretetek.

Jó vagy rossz melltartóban aludni?

„A mell veszít a rugalmasságából, ahogy telnek az évek, éppen ezért melltartóban aludni jó, ugyanis tartást biztosít a szöveteknek. Ha pedig épp mellműtéten estetek át, egyenesen kötelező melltartót viselni alváskor!” 

Azért ehhez hozzá kell tenni, hogy ebben a kérdésben még az orvosok véleménye is erősen megoszlik: a szakemberek egy csoportja szerint kifejezetten káros a melltartóban alvás!

Nos, csajok, minden kellemetlen kérdésetekre választ kaptatok?

  

Ajánlott cikkek