Egyéb kategória

Szuper házi praktikák a csókolni valóan puha ajkakért

A cserepes ajkak főként a tél védjegyei, de a VOUS csapatában többen mondogatják most nyáron is, hogy fáj a szájuk, berepedezett. Eddig bírtam a „panaszáradatot”, most szájbarágósan – haha – átvesszük, mit szabad tennetek, és mit nem ebben a nehéz időszakban.

vous - 2016.08.07.
Szuper házi praktikák a csókolni valóan puha ajkakért

Amint az ajkaink vesztenek a hidratáltságukból, egyből kicserepesednek. Vérvörös, fáj, húz, minden bajunk van, legszívesebben az utcára sem mennénk ki. De nem zárhatjuk el magunkat a külvilágtól, álljatok fel, szerezzétek be a következő alapanyagokat, és ha beüt a baj, orvosoljátok egyszerűen! Vagy mi lenne, ha egyenesen megelőznétek?!

Ezt tegyétek!

Víz – minden mennyiségben

Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet a rendszeres és kellő mennyiségű folyadékbevitelre. De ezalatt nem a szénsavas üdítőkre gondolunk, sokkal inkább a természet egyszerű csodájára, a vízre. Kívülről kenhetitek magatokat mindenféle hidratálóval, de higgyétek el, belsőlegesen ez lesz a legjobb segítség erre a funkcióra. Napi nyolc pohár víz, és az ajkatok virul majd az egészségtől.

Uborka

Képzeljétek, most nem a szemünkre fogjuk pakolni az uborkakarikákat, hanem egy picit lejjebb, a szánkra. Pihentessétek így 5-10 percig, és élvezzétek hűsítő hatását. De persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ezáltal folyadékkal, vitaminokkal, valamint értékes tápanyagokkal tunigolhajtátok fel magatokat.

Forrás:
Pixabay

Aloe vera

Pont nemrég írtunk arról, hogy az aloét akár szempillanövesztőnek is használhatjátok, ha ricinussal vegyítitek. De a felesleget, ami a bekeverésnél kimaradt, semmiképp se dobjátok ki! A tiszta, kocsonyás aloézselét megtisztított kézzel kenjétek fel az ajkaitokra. Még egy jó pont, hogy a cserepesség mellett a gyulladást is eltünteti.

Méz

A méz nemcsak kitűnően hidratál, hanem antibakteriális tulajdonságának köszönhetően gyógyítja a gyulladást is. Igazán egyszerű használni, hisz este, kézmosás után már kenhetitek is fel a szátokra, csak hagyjátok is ott, lenyalni nem ér! A reggeli ébredéshez már pihe-puha ajkak társulnak majd.

Ha ezt a részt már rendbe hoztátok, de maradt még a mézből, íme néhány recept a felhasználására!

Forrás:
iStock

Fényvédős ajakbalzsam

Amíg tart a nyár, fontos, hogy olyan ajakbalzsamot csomagoljatok a táskátokba, melyben minimum 15-ös fényvédelem található. Ugyanis ez a terület is könnyen le tud égni, amennyiben nem véditek a káros napsugaraktól.

Ezt ne tegyétek!

Ajakbalzsam

Nem káprázik a szemetek, az ajakbalzsam valóban mindkét táborba bekerült. Az előbb olvashattátok a pozitív tulajdonságát, azonban van neki negatív is. Ha nem olvassátok át megfelelően az összetevőket, és olyan verziót vesztek, mely tele van mesterséges anyagokkal, és ráadásul 5 percenként előkapjátok, majd vastagon be is kenitek magatokat vele, több kárt okoztok, mint hasznot. Kerüljétek a színezékekkel, ízesítőkkel előállított ajakápolókat, keressétek inkább ezeket a természetes olajokat a listán:

Nyálazás

Amikor úgy érzitek, száraz a szátok, IGYATOK! Semmiképp se kezdjétek el nyalogatni újra meg újra a területet, mert csak tetézitek a problémát. A nyál ugyanis még jobban szárítani fogja, és kezdődik is a repedezés.

Forrás:
Pexels

Fogkrém

Elérkeztünk az utolsó dologhoz, amit már személyesen én nem ajánlok nektek! Pár hónapja történt velem ugyanis egy eset, amire csak utólag jöttem rá. Én is – mint hozzám hasonlóan még sokan mások – szeretnék vakítóan fehér fogakat, így adtam egy esélyt a mostanában igen menő fogfehérítős fogkrémeknek. Amíg az egyik viszonylag jól vizsgázott, addig a másik borzasztóan, mert megmarta az ajkam belső részét. Ezért főként a mesterséges összetevők felelhetnek, és ha ti is tapasztaltatok már valamiféle irritációt fogmosás után, váltsátok le azonnal a fogkrémeteket!

Ajánlott cikkek