Egyéb kategória

3 természetes házi praktika, hogy pihe-puha legyen a sarkatok

Eléggé kiábrándító látvány, amikor sétálunk az utcán, és a sok divatos szandálból kiszáradt, repedezett sarkak tárulnak elénk. Ez az állapot nemcsak csúnya, hanem az egészségetekre is veszélyes, ha ugyanis nem kezelitek időben, akár gyulladásba is torkollhat.

vous - 2016.08.07.
3 természetes házi praktika, hogy pihe-puha legyen a sarkatok

Egész éves probléma, mégis csak 3-4 hónapig zavarja a nőket igazán. Na, miről lehet szó? Hát a sarokrepedésről. Ezt a témát párhuzamba állíthatnánk a bikinialakkal, hiszen pontosan annyira és addig hat meg minket, mint az. Tisztelet a kivételnek, persze.

Forrás:
Pixabay

Lányok, ne legyetek igénytelenek, higgyétek el, mindenféle sarokcsiszoló nélkül is lehet szép és egészséges a lábatok! A krémeken kívül például ezektől:

Citrom

A citrusfélék az élet számtalan területén hasznosak, mind belsőleg és külsőleg, mind a takarítás folyamán. Ez esetben a citrom lesz a segítségetekre, mely lágyítani fogja a durva bőrötök, ha így használjátok:

  • Egy tál meleg, de nem forró vízhez öntsetek pár evőkanál citromlevet, áztassátok ebben 10-15 percig a lábaitokat.
  • Töröljétek szárazra, és reszeljétek le az elhalt sejteket.
  • Mossátok meg a lábatokat, itassátok le a vizet róla, és készen is vagytok.

Forrás:
Pixabay

Olajok

A különböző növényi olajok, mint az olíva, a szezám, a kókusz vagy bármely másik, remek ellenszerei lesznek a száradt résznek. Zsírosságuknak köszönhetően táplálják a problémás területet, nyugtatják a gyulladást. Fontos, hogy erre a módszerre rá kell készülnötök, ugyanis pici macera lesz vele.

  • Meleg, szappanos vízben áztassátok a lábaitokat, míg azok kellően fel nem puhulnak.
  • Töröljétek tisztára, és – például egy habkő segítségével – dörzsöljétek le az elhalt bőrréteget.
  • A választott olajjal alaposan kenjétek be a tappancsaitokat, és bújtassátok őket zokniba.
  • Így feküdjetek le, és csak reggel szedjétek le őket, hogy az olaj ki tudja fejteni a hatását, de közben ne kenjen össze mindent.

Forrás:
Pixabay

Rizs + almaecet + méz

Az utolsó módszerhez már nem elég egy alapanyag, alkotnotok kell egy pakolást. Három összetevőre lesz szükségetek: rizsre, almaecetre és mézre.

  • A rizst törjétek össze még apróbbra, mint amilyen eredetileg, és öntsétek egy tálba.
  • Mehet hozzá pár evőkanál méz, és csak azután az almaecet. A cél az, hogy egy sűrű masszát kapjatok.
  • Áztassátok ki a lábaitokat, radírozzátok le a felesleget, és az elkészült keveréket vigyétek fel a sarkaitokra.
  • Lehet, nehéz lesz, ám így kell kibírnotok minimum 20 percet. De ezalatt újra és újra átmasszírozhatjátok a területeket.
  • Az idő leteltével öblítsétek le az egészet, és egy tiszta törölközővel itassátok fel a vizet.
szandál lábbeli cipő

Ha sarkatok újra a régi, jöhetnek azok a szandálok!

Divatimádó szerkesztőnk, Nóri nem feledkezett meg az idei nyár legtrendibb lábbelijeiről, ráadásul most elég vagányra sikeredett az összeállítása. Azt biztosan ti is tudjátok, hogy a statement kiegészítők, táskák viselése évek óta csillapíthatatlanul hódít. De mit szólnátok, ha most picit lejjebb, a lábatokról köszönne vissza a stílus? Bevállaljuk: legyen ez az nyár a statement szandáloké! Ha elképzelésetek sincs, miről beszélünk, itt eláruljuk!

Ajánlott cikkek