Egyéb kategória

„A főzés lehet szenvedély is” – interjú az első Aranykanál-díj nyertesével

Átadtuk a Cookta első Aranykanál-díját, és beszélgettünk egy kicsit a nyertessel, Kard Évával, aki persze nem érkezett üres kézzel. Fantasztikus süteményekkel jött, legnagyobb boldogságunkra!

vous - 2016.08.08.
„A főzés lehet szenvedély is” – interjú az első Aranykanál-díj nyertesével

A Cookta első receptversenyén a csokis receptek voltak főszerepben, a másodikon pedig a grillételek (és ez még tart, lehet nevezni, küldeni). Komolyan vettük a versenyt: az előválogatás után az első 10 legjobb receptből zsűri választotta ki azt a 3 finomságot, amit egy profi cukrász elkészített, és a zsűri meg is kóstolta. Nemcsak a fotók és a receptek, hanem az ízharmóniák alapján döntöttünk.

A nyertes receptet teljes egyetértésben választottuk ki: mindannyian Kard Éva mogyorókrémes csokitortáját találtuk a legjobbnak. Nagyon csokis tészta, könnyű, krémes, mogyoróvajjal gazdagított vastag krém, rajta pedig roppanós csokiréteg… Egyszerűen ellenállhatatlan és izgalmas! A fődíj, az Aranykanál is legalább olyan páratlan darab, mint maga a nyertes desszert – megtervezésére és elkészítésére a fiatal kortárs iparművészt, Besnyői Ritát kértük fel, aki egy gyönyörűséget készített speciális anyagvesztő technikával, bronzból, aranyozva. Soha még egy ilyen kanál nem lesz, de Cookta Aranykanál lesz, kicsit más, de ugyanennyire eredeti és megismételhetetlen.

És hogy milyen lett a nyertes torta, és mit mesélt nekünk a megálmodója, Éva? A cikk folytatásából kiderül!

cookta grillezes verseny

Még nem késő nevezni a grillreceptversenyre!

A Cookta és a Heinz közös receptversenyéhez az adta az ötletet, hogy minél többféle grillezett ételt, grillekhez való pácot, salátát és köretet ismerhessünk meg és oszthassunk meg másokkal. Meglepetésre még grillezett gyümölcsök és desszertek is érkeztek, mutatva a Cookta olvasóinak leleményességét és kreativitását. A receptverseny még nem ért véget, receptet bárki küldhet a Heinz gazdag ajándékcsomagjáért!

Ajánlott cikkek