medence láb nyaralás

Nyári egészségmítoszok, amiknek többé ti sem fogtok bedőlni!

Van, amit a szüleink tanítottak, és van, amit logikusnak gondolunk, de most kiderül, hogy mik azok az egészséggel kapcsolatos tévhitek, amelyeket a nyaralás során a legtöbbször megtapasztalhatunk.

Ha egészségről van szó, akkor szinte minden ember „szakértőnek” érzi magát a témában, és tud egy-két jótanácsot adni a barátainak. Ez egyrészt nagyon hasznos, másrészt viszont lehet, hogy nem túl pontosak az ismeretei, ezért jobb, ha jól megfontoljátok, mi az, amit érdemes megfogadnotok.

Étkezés után 30 perc pihi

Ugye mindenkinek megtanították gyerekkorában, hogy nem szabad visszarohanni a medencébe teli hassal, de hogy miért, azt valahogy sosem tudtuk meg. A magyarázat az, hogy ilyenkor az emésztőszervekhez irányul a legtöbb vér, és könnyebben begörcsölhet annak a lába, aki rögtön a medencébe vetődik. Azonban semmilyen komolyabb problémát nem okozat.

Medúzacsípés és pisi

Dr. David E. Bank bőrgyógyász nyilatkozta a Bustle-nek, hogy nem a legjobb módja a fájdalom enyhítésének, ha valaki lepisili a csípést. Valójában még több méreg kerülhet a vizelet hatására a szervezetünkbe, az ecetes vagy sós vizes borogatás sokkal jobb megoldás.

Forrás:
pixabay.com

Napvédő a sminkben

Sokan előszeretettel választanak olyan sminktermékeket, amelyekre rá van írva, hogy napvédőt is tartalmaznak. Ez azonban nem elegendő a védelem szempontjából, hiszen a sminkből nem visztek fel annyit, mint egy napvédőből, így olyan, mintha nem is használtatok volna semmit. Inkább építsétek be a mindennapi szépségrutinotokba a napvédő  használatát is.

Akné ellen napsütés

Az igaz, hogy a nap segít leszárítani a pattanásokat és jó hatással van a bőrre, a megfelelő mennyiségben, azonban ha túl sokat napoztok, akkor előfordulhat, hogy még több pattanás fog keletkezni a bőrötökön, mivel az ultraibolya fény serkenti a faggyúmirigyek működését.