Éppen elkészítettétek a világhírű fokhagymás mártásotokat, amire az egész család úgy veti rá magát, mint aki nem látott ételt hetek óta? Menő! Kár, hogy a sikert beárnyékolja a fokhagyma kezeteken érezhető átható illata. Mert hiába mossátok és mossátok, az a fránya szag még mindig érezhető. Egy vérbeli háziasszony azonban tudja, mit kell ilyenkor tennie.
Nos, én nem vagyok vérbeli háziasszony, de a PureWow szerzői közül páran biztos azok, mert nekik van egy jól bevált tippjük fokhagyma-vészhelyzetekre. A szenzációs mártásotok tálalása előtt kerítsetek elő egy szappant, és valamit, ami rozsdamentes acélból van. Ez lehet bármi: csaptelep, gyűrű, kanál, de akár a kutyátok etetőtálkája is.
A teendőtök csak annyi, hogy miközben szappanos kézzel mossátok a kezeteket, dörzsöljétek végig tisztességesen acéllal mindenhol. Ezt addig csináljátok, míg a szag el nem múlik. Most már tálalhatjátok a fokhagymás mártásotokat! Apropó, lábszagra is van egy szuper tippünk!
Hogy ez miért működik?
Színtiszta kémia! A fokhagyma kénmolekuláit megköti az acél, így a szag eltűnik.
Úgy látszik, a kémiaórák mégsem csak a leendő gyógyszerészeknek és orvosoknak jönnek jól…