Egyéb kategória

Ne dobjátok ki a kávézaccot! Szuper dolgokra használhatjátok fel

Felkeltek, főztök egy kávét, a zaccot pedig még azzal a mozdulattal öntitek is ki a kukába... Szinte mindenki végigcsinálja ezt a rutint reggelente, pedig az elhasznált kávézaccot még rengeteg módon fel lehetne használni. Mutatok nektek belőle párat, hátha változtattok a beidegződésen.

vous - 2016.08.20.
Ne dobjátok ki a kávézaccot! Szuper dolgokra használhatjátok fel

Abban biztosan különbözik a véleményünk, hogy milyen a tökéletes csésze kávé, de van a kávéfogyasztásnak egy bizonyos pontja, amit mindannyian ugyanúgy csinálunk: mind kiöntjük a kukába a zaccot, pedig az elhasznált kávéőrlemény még azután is tele van jótékony hatással, miután már megittuk az első bögre ébresztő nedűt. Ráadásul pénzt spórolhattok a felhasználásával, és teljesen természetes is. Lássuk csak, mi mindenre jó!

1. Távol tartja a bogarakat

Csak kevesen tudják, hogy a hangyák ki nem állhatják a kávé illatát, szóval máris megvan a természetes szer, ami távol tartja őket a konyhától. Csak hagyjátok megszáradni a zaccot, és szórjatok belőle egy keveset azokba a sarkokba, ahol közlekednek. Ezenkívül kis batyukba téve beakaszthatjátok a ruhásszekrényekbe is, ugyanis a molyok sem kedvelik annyira a kávét, mint mi!

2. Semlegesíti a kellemetlen szagokat a hűtőben

Kávézaccal a kellemetlen szagok ellen is fel lehet venni a harcot. Ehhez szintén várjátok meg, ameddig megszárad, és egy kis tálban tegyétek a hűtőbe vagy a mélyhűtőbe: többet nem fogad majd kellemetlen szagok egyvelege, mikor kinyitjátok az ajtaját!

Forrás:
iStock

3. Boldoggá teszi a növényeiteket 

A kávézacc tele van magnéziummal, nitrogénnel, kalciummal és káliummal – szóval lényegében tökéletes műtrágya gyanánt. Ha a reggeli kávéból származó zaccot mostantól nem a kukába, hanem a virágcserepekbe öntitek, a növényeitek biztosan hálásak lesznek a változásért – írja a LittleThings. Ráadásul elijeszti a kártevőket is, mivel nemcsak a hangyák, hanem a csigák is utálják a kávészagot. A földigilisztákat cserébe odavonzza, akik a kertészek legjobb barátai! 

4. Jót tesz a bőrnek és a hajnak is

Lehet, hogy magatoktól soha nem jutna eszetekbe kávézaccal mosakodni, pedig a szemcsék nyugtatják és fényesítik a bőrt: miután megvagytok a szappanozással, csak dörzsöljétek be lágyan vele a kívánt területet. Egyébként a hajnak is jót tesz! Ehhez öntsetek rá forralt vizet, hogy újra kávé legyen belőle – persze ez az adag már nem a csészébe kerül majd. A sampon és balzsam használata után mossátok át vele a hajatokat: extrafényes lesz tőle! 

A zacc egyébként a karikákat is eltünteti a szemünk alól, ugyanis még az elhasznált zaccban is marad valamennyi koffein, ami összehúzza a pórusokat, és eltünteti azt a feketés árnyalatot, ami a sok korán keléstől ragadt ránk.

Nos, még mindig ki akarjátok dobni a zaccot?

Ajánlott cikkek