Balaton naplemente hajó

Siófok 2016-ban? Ezért szeretjük még mindig

Augusztus 20-át a Balatonon töltöttem, egészen pontosan Siófokon. Rengetegszer jártam már a buli fővárosában, legutóbbi látogatásomkor pedig megérett bennem, hogy összeszedem, mi az, amit még nagyon imádok Siófokban, és mi az, amit már nem igazán szeretek.

Számomra, a nyári pihenések egyértelműen a Balatonhoz kötődnek. Többször voltam kisgyerekként a szüleimmel, akkor még csak tátott szájjal figyeltem a körülöttem hemzsegő bulizó fiatalokat.

Milyen jó, hogy ők buliznak!

balaton-montazs

Helló, srácok, van élet a Balatonon túl! – Így toltam végig 26 nyarat a magyar tenger nélkül

Ha azt mondom, nyár, ti azt mondjátok, Balaton? Ez a magyar lakosság jelentős résznél így van, és ez így is van jól, hiszen ott van egy nagy és szép víz, gyönyörű tájakkal, és állítólag a partján felejthetetlen élményekkel lehet gazdagodni. Igen, azt mondtam, állítólag. Én ugyanis annak ellenére, hogy Magyarországon születtem, és három évet leszámítva az eddigi életemet itt éltem, mégsem nyaraltam soha a Balatonnál. Sőt, mondok jobbat! Először 18 éves jártam a magyar tengernél. A cikk folytatásáért kattintsatok ide!

Aztán keservesen lassan, de eljött az idő, amikor már én is a szüleim nélkül utaztam Siófokra, és végigbuliztam egy hétvégét a Petőfi sétányon. Aztán jött a következő év és a következő és a következő...

Tulajdonképpen négy nyarat tomboltam végig Siófokon, és minden percét imádtam. Aztán eljött az idei nyaralás, amikor a párommal érkeztem a Balaton déli partjára. Nem ez volt az első közös Siófokunk, idén is hatalmas buliba csöppentünk egy csütörtök éjjel, azonban napközben voltak unalmas perceink. Már akkor megérett bennem, hogy írok a városról. Összeszedtem, mi az, ami miatt jövőre is mennék, és mi az, ami miatt inkább más úti célt választanék.

Forrás:
Turánszki Emőke

Bulik

A siófoki esték sosem unalmasak. Az Aranypart Petőfi sétánya tele van szórakozóhelyekkel, így korzózva a kis utcán oda megyünk be, ahonnan az ízlésünknek legjobban tetsző zene szól. A hajnali hazafele sétálós gíroszozások pedig szintén nagyon hangulatosak.

Ha már a sétánynál tartunk...

Petőfi sétány, illetve Strongbow Partysétány

Merthogy új neve lett, ám nekem marad Petőfi sétány. A szórakozóhelyeken kívül rengeteg étterem és árusok is várják az odalátogatókat. Valljuk be, a méregdrága kínai ruhákkal és játékokkal teli standok leginkább a külföldi vendégek paradicsoma.

Egy bugyi 2000 forint.

A sétány évről évre változik, az éttermeknek új neve lesz, egyre több bulihely nyílik. Mindezek ellenére szerintem a sétány evésen és bulizáson kívül már elég unalmas. Bár kötelező eleme a nyaralásnak, esténként ott végig kell sétálnunk.

Forrás:
Turánszki Emőke

A város

A többéves siófoki túráim alkalmával idén először tévedtem be a plázába. Nem kell szégyenkeznie a fővárosi plázák mellett, volt ott minden, amit csak kívánhatunk. Ha unjátok a gíroszt és a pizzát, itt rendkívül finom házias ételeket lehet enni, egészen jó áron. A felújított tér pedig igazán hangulatos, persze ezt is meg lehet unni, ha már sokadszorra jár erre az ember.

Forrás:
Turánszki Emőke

Szóval Siófok még mindig nagyon jó hely, természetesen teli zavaró, érthetetlen és már unalmas dolgokkal, de talán pont ezért is térünk vissza minden évben. Én vallom, Siófokot egy évben egyszer látni kell! 

Akár ősszel is!

Forrás:
Turánszki Emőke