Csupa csoki fesztivál

Egyszerű és finom desszertek azoknak, akik nem szeretnek főzni

Vannak lányok, akik szeretnek főzni és sütni, de vannak, akik még az elronthatatlant is elrontják. Ha ebbe a csoportba tartoztok, vagy nincs kedvetek sokáig bíbelődni a desszerttel, akkor próbáljátok ki ezeket a recepteket. A siker garantált!

Sok lánynak okoz gondot a sütés-főzés és ebben a melegben senkinek sem esik jól beizzítani a sütőt, ezért böngésszetek a most következő receptek között, és varázsoljatok gyorsan finom édességeket.

1. Dinnye-sorbet

Kockázzatok fel egy görögdinnyét, annyit, amennyi sorbet-t szeretnétek készíteni, akár egy egész dinnye is lehet. A kockákat fagyasszátok addig, amíg kemények nem lesznek. Ekkor vegyétek ki, turmixoljátok össze és ismét irány a fagyasztó pár órára. Ha délelőtt készítitek el, estére már fogyasztható is az egyössztevős csoda-sorbet.

Objektum doboz

2. Egészséges csokis mokkafalatok 

A „tészta” hozzávalói:

  • 3/4 bögre kesudió
  • 1/2 bögre kókuszreszelék
  • 1 bögre datolya
  • 1 vaníliarúd magjai
  • 1/4 bögre kakaóbab
  • 1 teáskanál instant kávé

A krém hozzávalói:

  • 1 bögre kesudió megpirítva
  • 1 bögre kókusztej
  • 1/2 bögre kókuszolaj
  • 1/2 bögre kakaópor
  • 8 datolya 
  • 2 evőkanál vaníliaaroma
  • 3 teáskanál instant kávé
Objektum doboz

Dobáljátok egy turmixba a „tészta” hozzávalóit és daráljátok le, majd béleljétek ki a muffinformákat. A krém hozzávalói ezután mehetnek a turmixba, ki sem kell öblíteni, hiszen a maradék csak jót tesz a krémnek. Ha elég krémesre keveredtek az összetevők, akkor kanalazzátok a kis kosárkákba, majd hűtőbe vele, egy óra múlva pedig már tálalhatjátok is.

3. Oreós-nutellás trüffel

Hozzávalók:

  • 20 oreo keksz
  • 5 evőkanál nutella
  • 1 tábla olvasztott csoki
  • díszítéshez színes cukorkák vagy mogyoródarabkák 
Objektum doboz

Törjétek össze a kekszeket és keverjétek össze a nutellával, ha túl lágy masszát kaptok, akkor kicsit pihentessétek a hűtőben. Ha megkeményedett a keverék, akkor formázzatok kis golyókat, vonjátok be az olvasztott csokival és kedvetek szerint díszítsétek.

4. Citromos sajttorta

 Alap:

  • 130 g keksz apróra törve
  • 70 g olvasztott vaj

Töltelék:

  • 280 g cukor
  • 750 g krémsajt
  • 2 teáskanál vaníliaaroma
  • 1/4 teáskanál só
  • 3 tojás
  • 2 citrom leve
  • 190 g tejföl

Tetejére:

  • 190 g tejföl
  • 30 g porcukor
  • 1 vaníliás cukor
Objektum doboz

Az alaphoz keverjétek össze a kekszet és a vajat, majd nyomkodjátok egy tortaforma aljára egyenletesen. A töltelékhez keverjétek össze alaposan a hozzávalókat, amíg krémes nem lesz. Ezt öntsétek az alapra, majd mehet a sütőbe 25–30 percre úgy, hogy a tepsi alá egy sütésálló edényben vizet töltötök. Ha megsült, akkor mehet a tetejére a tejfölös-cukros keverék. Fogyaszthatjátok hidegen és melegen is. 

Nektek melyik recept tetszett a legjobban? Ha kipróbáltátok valamelyiket, küldjetek nekünk fotót a végeredményről!

Ha pedig kedvet kaptatok a főzéshez, böngésszétek a Cookta oldalát, ahol szuper recepteket és tippeket találhattok!