A friss gyümölcs látványa és íze is fantasztikus, már ha nem szedték le/be azt érési idő előtt. Aztán eljön az a pont, amikor bebarnul a banán, megpuhul az eper, vagy elfonnyad az alma, mi legyen akkor? Menjen a kukába? NE! Használjátok fel a következő tuti tippekkel!
A gyümölcsökért képesek vagyunk nagyobb összeget is kifizetni, majd szépen, napokon át megfeledkezni róluk. Aztán amikor észhez kapunk, nyugtázzuk, ezek már bebarnultak, megpuhultak, elérkezett a kidobás ideje. ÁCSI! Még koránt sincs itt a vég számukra, ha megkegyelmeztek nekik, ők mennyei finomságokként hálálják majd meg!
Smoothie / turmix
Biztosan tudjátok már, hogy a smoothie és a turmix miben tér el, de azért én újra elmondom:
Bármelyiket választhatjátok, az érettebb gyümölcs ugyanis kiváló alapanyag mindkettőhöz!
Ízesített víz
Azért kiváló a jól megérett gyümölcs a háznál, mert ebben a stádiumban már magasabb a cukortartalma. A diétázók most lehet, felhördültek, de mértékkel bátran fogyaszthattok ezekből a cukros dolgokból is. Ha már jóval édesebbek ezek a gyümölcsök, sokkal intenzívebb és finomabb ízt tudnak kölcsönözni a víznek, ha ötvözitek őket.
Jégkrém
Korábban már írtam arról, hogy mennyire hasznos, ha lefagyasztjátok a gyümölcsöket, és ez nemcsak a frissekre vonatkozik, hanem a túlérettekre is. De most ne csak úgy simán, önmagában rakjátok be a fagyóba, hanem próbáljátok ki ezt a házi jégkrémreceptet:
Egy tálban öntsetek a gyümölcs mellé a kedvenc tejetekből, vagy ha ezt mellőznétek, akkor válasszátok a vizet. Turmixoljátok össze és ezt a keveréket töltsétek jégkrémkészítő formákba, és az egész mehet is a hűsre.
A szeptember egyelőre meleg hónapnak ígérkezik, így biztosan lesz alkalmatok még idén elfogyasztani ezeket a finomságokat.
Ugye most már ti sem dobtok ki egy gyümölcsöt sem?!