A fekete körömlakk is lehet ünnepi – Így dobjátok fel a manikűrötöket!

Szakítsatok az acetonnal! Lemosó nélkül is leszedhetitek a lakkotokat

A körömlakklemosót lehet utálni a szagáért vagy ellenezni az összetevői miatt, a lényeg, hogy sokan szeretnék inkább kiiktatni az életükből. Nos, képzeljétek el, ez NEM LEHETETLEN, több megoldással is próbálkozhattok!

Ha még ti is hasonlóan „ódivatúak” vagytok, mint én, és csak hagyományos körömlakkot használtok manikűrözéshez, akkor biztosan veletek is előfordult már, hogy a legrosszabb pillanatban ürült ki a lemosótok flakonja. Ugyan a vasárnapi boltzár már rég a múlté, és viszonylag sok helyen hozzájuthat az ember körömlakklemosóhoz, de még így is előállhat olyan helyzet, amikor ki kell találnunk valamit a helyettesítésére. Na, most ebben leszek a segítségetekre.

Figyelem! A következő alternatívák mind hatásosak, de előfordulhat, hogy többször meg kell ismételni azokat! Akinél a gyorsaság a fő szempont, annak sajnos marad a körömlakklemosó.

Ecet

Az ételecet segített már a háztartás számos területén, kifehérítette az elszíneződött textileket, elűzte a kellemetlen cigiszagot, de még a vécét is ragyogóvá varázsolta. Nos, a következő ponthoz most már le kell vennetek a gumikesztyűtöket, nem rejtőzhettek el az ecet elől, ugyanis ő lesz az egyik körömlakklemosó-helyettesítőtök. Amennyiben nem bírjátok a szúrós szagát, elő az orrcsipesszel!

Áztassátok körülbelül 10-15 percig az ujjaitokat egy ecettel telített tálban, majd egy vattakoronggal dörzsöljétek le a színt az ujjaitokról. Ha makacsul ragaszkodik a körmötökhöz a lakk, ismételjétek meg a folyamatot.

Forrás:
Pixabay

Ha facsartok némi narancs- vagy citromlevet az ecethez, növelhetitek az oldási hatékonyságot, és sokkal kellemesebb illatot szagolhattok!

Citrom

Az előbb már szóba jött a citrom, de csak mint mellékszereplő, most azonban minden figyelem rá szegeződik. Vágjatok le egy szeletet belőle, dörzsölgessétek át vele a lakkozott részeket, aztán megint jöhet a vattás technika. Ha nem vagytok elégedettek ezzel a technikával, először meleg, szappanos vízben 3-6 percig pihentessétek a kézfejeteket, majd újra próbáljátok a citromos módszert.

Forrás:
Pixabay

Körömlakkot körömlakkal!

Jól olvastátok, a régi körömlakkot egy új réteggel pikk-pakk eltávolíthatjátok, ha kellően gyorsak vagytok, és van egy felesleges törölközőtök vagy rongyotok. A technika is pofonegyszerű:

  1. Húzzatok 1 réteg lakkot a régi tetejére, mindegy, milyen színűt.
  2. Azonnal töröljétek le a frissen festett körmötöket a ronggyal/törölközővel, így egyszerre lejöhet mindegyik réteg.
  3. Ha azonban maradt még, ismételjétek meg a folyamatot.
  4. Ezután pedig jöhet egy alapos kézmosás.
Objektum doboz

Ha eltüntettétek a körömlakkot, és ijesztő sárgás látvány tárul elétek, semmi pánik, újra fehérek lehetnek ezekkel a módszerekkel!