Lélek

„Csak ne hagyd abba, ne haaa…” – avagy szabad-e beszélni szex közben?

Szabad-e szex közben beszélni? Nos, nemhogy szabad, muszáj! Na jó, persze nem Habermas kommunikatív etikáját kell megvitatni, de vannak dolgok, amikről kár volna szót sem ejteni. A Clevelandi Állami Egyetem munkatársai megállapították, hogy azok élvezik a legjobban az aktust, akik a szájukat szavak formálása céljából is kinyitják közben.

vous - 2022.01.07.
„Csak ne hagyd abba, ne haaa…” – avagy szabad-e beszélni szex közben?

A kommunikáció a jó szex kulcsa, a beszéd meg a hab a tortán

„Ha valaki képes nyíltan beszélni a szexről partnerével, az jó eséllyel a pillanat hevében is képes kommunikálni vágyait, szükségleteit. Ez pedig mindig meghozza az eredményét: a szex így sokkal intenzívebbé, szenvedélyesebbé és… igen, kielégítőbbé válik” – mondja a kutatást vezető Elizabeth Babin, aki 207 fiatal szexuális szavajárását vizsgálta.

A szexbeszéd nemcsak azért fontos, hogy finoman kommunikáljuk, mi esik jól és mire vágyunk, hanem azért is, mert eszméletlenül felpörgeti a másikat, ha mondtok néhány ellenállhatatlan bókot. Dicsérjétek az illatát, ízét, formáját, mondjátok el, mennyire szeretitek, milyen jó vele minden, sőt: vannak, akiknek egy kis mocskos beszéd is belefér, utóbbi persze hangulat kérdése és ízlés dolga.

A szakember ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy nem is annyira a beszéd, mint inkább a kommunikáció az, ami számít: a nonverbális jelzések segítségével tökéletesen kifejezhető, hogy mi zajlik bennünk, és ez az út a félénkebbek számára is járható. Ne féljetek attól, hogy nyögjetek, sóhajtsatok, esetleg megfogjátok a partneretek kezét és irányítsátok, ezek mind a kommunikációhoz tartoznak, és még jobbá teszik a szexet…

És ha már szóra (is) nyitjuk a szánkat, mit mondjunk?

Számos eset van, amikor érdemes, sőt, szinte muszáj megszólalni. De miről is beszéljünk?

Arról, hogy mi esik jól. – Gyorsabban, lassabban, finomabban, erősebben, mélyebben, körbe-körbe, ott a bejáratnál, még egy kicsit…

Arról, hogy mi az, amit szeretnétek. – Ebbe a körbe akár az egyszerű, kedves felszólító mondatok is beletartoznak, esetleg a kérdések („van kedved..?”). A szavak nélküli kommunikáció gyönyörűen kiegészíti, gyakran helyettesíti ezt a párbeszédet.

Arról, hogy közel vagytok-e a csúcshoz. – Ezt mindig jó tudni, mert akkor úgy mozdul az ember. Megszakításos védekezés esetén meg pláne fontos!

Arról, hogy mit szerettek/kívántok a másikban. – Nincs olyasmi, ami ennél jobban felpörgeti az embert, hiszen bármennyire is intenzív a fizikai élmény, a szex a fejben is zajlik…

A kapitalizmus válságáról, a balfasizmus és a marxizmus összefüggéseiben. – Na jó, arról talán mégse. Esetleg utána. De az is elég, ha inkább betoltok egy nagy pizzát, és kiskifli-nagykifli pózban alszotok utána összebújva.

Forrás:
iStock

Van, hogy picit mást mondunk, mint gondolunk…

Játszma vagy inkább tapintat? Íme néhány gyakori szex közbeni mondat, és tényleges jelentésük!

  • Van nálad gumi? – Hú, készen vagyok, szexeljünk. Most.
  • Azt hiszem, van nálam gumi. – Hoztam, de szívesen lennék veled óvszer nélkül, csak nem tudom, neked ez nem gáz-e.
  • Igen, igen, ott! – Maradj is ott, ne nyúlkálj máshova, amiről azt hiszed, jó lesz.
  • Itthon vannak a szomszédok? – Basszus, nagyon hangos vagy.
  • Tegyünk be egy kis zenét? – A lakótársad/anyád/a gyerek meghallja, hogy rázkódik az ágy…
  • Zavar, hogy megjött? – Vérzek, mint a lőtt vadkan. Felejtsd el a fehér ágyneműt.
  • Ez jó neked? – Nekem annyira nem, de ha neked bejön, csináljuk!
  • Alacsony a vérnyomásod? – Negyven perce kényeztetlek, és még sehol a vulkán, fáj az állkapcsom!
  • Szeretnél egy kicsit te felül lenni? – Elzsibbadt a lábam. Már nem is érzem.
  • Óóó, fantasztikus vagy! – Csak ne hagyd abba, ne haaa…
  • Ne hagyd abba… – De hamarosan abbahagyhatod…
  • Gyönyörű vagy! – Mindenhogy kívánlak, nagyon jó veled.

Forrás:
iStock

És mi az, amit imádunk HALLANI az ágyban, konyhapulton… szóval szex közben?

A Menshealth.com informális felmérése szerint a férfiak és a nők körében van néhány dolog, amit szinte mindem ember imád hallani szex közben, már ha szavakról van szó. Ezek közül itt az öt leggyakoribb szexmondat:

„Imádom a…” – Hát igen. Bármijét. Illatát, ízét, csókját, nedvességét, ágaskodó férfiasságát, rózsaszín mellbimbóit, tetoválását, piercingjét, pocakját, izmait… Ki mit imád. Elvégre valamiért szexre került a sor köztetek.

„Csodálatos az ízed…” – A legtöbb ember – különösen a nők – szoronganak egy kicsit amiatt, hogy vajon finomak-e az ágyban. A nemi váladék, a sperma befogadása a másik feltétel nélküli elfogadása az adott pillanatban. Fantasztikus önbizalmat ad, ha pozitív érzések kapcsolódnak hozzá.

„Eszméletlen szexi vagy ebben a pózban…” – Az érintések, illatok, ízek mellett természetesen a vizuális körítés is számít, és ki ne szeretné gyönyörű szexistennőnek, istennek érezni magát legalább néhány percre? Akkor az igazi persze, ha szívből jön a felkiáltás, sóhaj.

„Aaaannyira jóóóó veled…” – Hiába érzi az ember – egyértelmű biológiai jelei vannak –, de azért mindig izgató hallani.

A nevét – Hát igen, ezt talán mondani se kell. Ez még személyesebbé,  intenzívebbé teszi az aktust. És hát – ha olyan a nexus és adott a kölcsönösség – a név után következhet a „szeretlek” szócska is, ezzel azonban vigyázzunk: csak akkor mondjuk, ha valóban így érezzük, méghozzá szex után is.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek