Egyéb kategória

Apró dolgok, amikkel akadályozzátok a saját boldogságotokat

Fiatalok vagyunk, a fiatalok legfőbb dolga pedig az, hogy keressék a saját boldogságukat. Sokszor viszont nem találjuk. Ismerős a szituáció? Van, hogy minden összedől körülöttetek és egy ideig semmi sem sikerül. Miért történik mindez? A választ nem tőlem fogjátok megkapni, de néhány okot kereshetünk együtt arra, hogy sokszor miért nem érzitek magatokat boldognak.

vous - 2016.08.28.
Apró dolgok, amikkel akadályozzátok a saját boldogságotokat

Sok embernek a boldogság azt jelenti, mint a szappanoperákban: a szegény lány élete hirtelen megváltozik, amikor találkozik élete hercegével fehér lovon – vagy fekete merciben –, aztán hirtelen minden jóra fordul. Lesz munka, szerelem és sorolhatnánk. Ám az élet sokszor nem ilyen. Túl sokat várunk tőle. Épp ez a kulcsa a problémáknak: az esetek nagy többségében ti magatok akadályozzátok a saját boldogságotokat. De mégis hogyan? Talán már magatok is kitalálhattátok, hogy nagyon sok apróság közrejátszik abban, miért nem vagytok éppen jó időszakban.

Állandóan panaszkodtok másoknak

Gondolom, ismerős a helyzet. Valakinek ki kell adnotok magatokból mindazt, ami felgyűlt bennetek. De sosem lesztek boldogok, ha mindennek csak a negatív oldalát veszitek figyelembe – írja az örök igazságot a Bustle. Tehát adjátok ki magatokból, ha valamit nem éreztek igazságosnak, vagy ha valami nagyon bánt, mert nem egészséges, ha magatokban tartjátok. Csak egyre kérlek benneteket: ne essetek át a ló túloldalára! Próbáljátok megkeresni a változások poztív oldalát is!

Objektum doboz

Túl szigorúak vagytok magatokkal

Biztos, hogy másokkal sokkal elnézőbbek vagytok, mint magatokkal. Önmagának mindenki nehezebben bocsájt meg, legyen szó egy munkahelyi bakiról vagy egy apró megbántásról. Kérjetek bocsánatot ott, ahol vétettetek és ne ostorozzátok magatokat hetekig a történtek miatt!

A komfortzónátokban éltek

Bizony, sokkal kényelmesebb a jól megszokott kis területeteken éldegélnetek. De biztos, hogy nektek ez így jó? Nem próbáltok ki semmi újat, csak éltek, de nem, mint hal a vízben. Ideje valami olyat tenni, amit eddig nem mertetek, de mindig is vágytatok rá! Andi is megírta már: az élet ott kezdődik, ahol a komfortzónátok véget ér.

Objektum doboz

Mindig ti vagytok az áldozat

Úgy érzitek, hogy titeket pécézett ki a főnök? Mindig ti vagytok azok, akiktől a barátaik a legnagyobb szívességeket kérik, esetleg lelki szemetesládának érzitek magatokat? Nos, csajok, ez előfordul, de ne állítsátok be magatokat áldozatként. Bizony azt is túlélitek, ha a munkahelyen ti szívtok a legtöbbet. Sőt, a barátaitok annyira megbíznak bennetek, hogy mindent nektek árulnak el. NY-U-G-A-L-O-M!

Ha pedig túlzottan stresszesek vagytok, ezekkel a szokatlan tevékenységekkel elűzhetitek a szorongás gonosz démonjait!

Ajánlott cikkek