Egyéb kategória

Hagyjátok, hogy a belső hangotok vezessen el álmaitok állásához!

Ha az álommunkáról van szó, biztosan eszetekbe jutott már, hogy néhányan, akik már megtalálták, hogyan jutottak el odáig. Elárulom: többek között hallgattak a belső megérzéseikre.

vous - 2016.08.28.
Hagyjátok, hogy a belső hangotok vezessen el álmaitok állásához!

A sikeres emberek sokszor intuitívak. Nem tudjátok, hogy ti azok vagytok-e? Ha ezek a jelek igazak rátok, akkor igen. De ha nem, semmi pánik, a jó hír, hogy a belső hangotokra meg tudtok tanulni hallgatni. Néha ugyanis csak ennyi a baj. A hang ott van, de nem halljátok, vagy éppen teljesen másra hallgattok. Mondok pár tippet, hogy hogyan ismerhetitek fel, ez ugyanis segít majd benneteket eljutni az általatok vágyott munkához, vagy éppen a váltáshoz.

Forrás:
pexels

Az ösztön és az intuíció nem ugyanaz!

Könnyen összetéveszthetitek az ösztön érzését az intuícióval. Az ösztön ugyanis a biztonságra, túlélésre hajt. Munkakeresés közben az ösztönötök azt sugallja majd, hogy olyan munkát keressetek, ami biztos fizetést jelent. Az intuíció azonban előre hajt. Arra, amerre igazán szeretnétek menni. Ebben van némi kockázat is, hiszen a vállalkozás nem biztos pont, nem havi fix bevétel. De lehet, megtaláljátok az álommunkát,és az egyensúlyt a család-munka-pihenés tengelyén

Dokumentáljátok a tapasztalataitokat!

Sokat segít, ha állásinterjúk után, munkakeresés közben leírjátok, hogy egyes lehetőségek hallatán milyen érzéseitek voltak. Idővel egyre jobban el tudjátok különíteni majd, hogy melyik érzés ered a félelemből, melyik a valós vágyaitokból. Azaz melyik az a hang, ami irányt mutat nektek.

Az intuíciók nem tartanak sokáig

Tévedés azt hinni, hogy az intuícióból eredő érzések tartósak, hosszan fennállnak, és folyamatosan jelen vannak. Ezek éppúgy lehetnek benyomások, pillanatnyi bevillanások. Ezek általában gyenge impulzusok, bátortalanok, amit elnyomnak a félelem hangjai. Azt azonban biztosra mondhatom, hogy a hang, ami túl sokat variál a fejetekben és negatív, az a félelemből ered. Hagyjátok figyelmen kívül!

Forrás:
pexels

Egyeztessétek össze az érzéseiteket a logikus érvekkel!

Az, hogy azt mondom, hallgassatok a megérzéseitekre, nem jelenti azt, hogy vessétek el a logikus gondolataitokat. Mindössze csak arról van szó, hogy vegyétek figyelembe mindkettőt. Készítsetek két listát. Az egyikre írjátok le a logikus érveiteket pro és kontra, a másikra pedig azt, amit igazán éreztek egy lehetőség kapcsán. A kettőt vessétek össze, nézzétek együtt! Így sokkal egyszerűbb lesz döntést hoznotok.

Ajánlott cikkek