Egyéb kategória

„Ez volt életem legfájdalmasabb élménye” – egy édesanya a császármetszésről

Rengeteg anyuka és leendő anyuka gondolja úgy, hogy sokkal könyebb császármetszéssel világra hozni a babát, így rögtön ezt választják a természetes út helyett. Mindkettőről hallottunk már mindenfélét, most egy fiatal édesanya őszinte vallomását hoztuk el nektek, aki császármetszéssel adott életet kisfiának.

vous - 2016.08.29.
„Ez volt életem legfájdalmasabb élménye” – egy édesanya a császármetszésről

Raye Lee nemrég hozta világra kisfiát császármetszés segítségével. A pár nappal a szülés után egy hosszú és részletes posztban számolt be arról, hogy milyen is volt a szülésélménye, ráadásul a műtét utáni hegeit is megmutatta a nagyvilágnak. A bejegyzését azért tette közzé, mert elege lett abból, hogy ha elmondja valakinek, hogy császármetszése volt, akkor lenéző beszólásokat kap. „Császároztak? Akkor te igazából nem is szültél. Biztos jó neked, hogy a könnyebb utat választottad” – ehhez hasonló megjegyzésekkel találkozik naponta, így az interneten osztotta meg történetét.

Objektum doboz

Raye beszámolt arról, hogy 38 óra fájdalmas vajúdás után a gyermekének majdnem leállt a szíve, ezért császármetszést kellett alkalmazni, hogy megmenthessék az életét. 

Ez volt életem legfájdalmasabb élménye!

– írta posztjában az anyuka. Elmondása szerint az volt a legszörnyűbb, hogy mindent érzett és hallott a műtét közben, úgy is, hogy sokkot kapott. Érezte, amint félretolják a belső szerveit, hogy elérjék a veszélyben lévő gyermeket, majd azt is, ahogyan összevarrják. A műtét után is voltak fájdalmai, és amikor először fel akart kelni az ágyból, hatalmas fájdalmat és szakadást érzett, ugyanis a hege újra felszakadt, amit újra össze kellett varrni. Azóta is fájdalmai vannak és a testére szinte már rá sem ismer.

Persze Raye azt is megosztotta, hogy mindentől függetlenül szerencsére a fiát megmentették és imádja a picit, hatalmas öröm, hogy a karjában tarthatja. 

A fiatal anyuka posztját George Takei színész is közzétette, így még több emberhez eljuttatva azt.

Objektum doboz

Bejegyzését a színészen kívül is rengetegen látták és megosztották. Ám sokan elkezdték támadni amiatt, hogy nem kellett volna ilyen fotókat posztolnia, mások viszont támogatták és jobbulást kívántak neki.

Szerintetek jól tette, hogy megosztotta a történetét? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

Ajánlott cikkek