Egyéb kategória

A hátizsákok ma már minden stílusos nő gardróbjában helyet kaphatnak – így hordjátok őket!

Néhány éve még nem gondoltam volna, hogy a hátizsákról a túrázáson és az iskolai éveken kívül bármi más is eszembe jut majd. Nem sejtettem, hogy a napi ruhatáram részeként gondolok majd rá. Ám a trendek változásával a szabályok is változnak, a határ a sportos és az elegáns irányzat között pedig elmosódni látszik.

vous - 2016.09.01.
A hátizsákok ma már minden stílusos nő gardróbjában helyet kaphatnak – így hordjátok őket!

A kombinációk merészek lettek, és a divatban ma már mindent lehet – csak a fantáziánk szabhat határt neki. Így a hátizsákok ma már minden stílusos nő gardróbjában helyet kaphatnak.

csefalvay-fanny-grafika-athleisure-sport-divat

Jóganadrágban egész évben – avagy hogyan hódít az athleisure stílus

Az elmúlt években a nagy divatházaknak köszönhetően a sportruházat kiszabadult az edzőtermek falai közül, és beépült a mindennapok ruhatárába. Ez a változás teljes mértékben elmosta a határokat az öltözködésben. A sportos elemek így tökéletesen beilleszthetőek egy elegáns nő ruhatárába is. Hogy hogyan? Egy korábbi cikkemből ide kattintva kiderül!

Ma már nemcsak sportos fazonokat tudtok beszerezni, hanem elegáns, bőrből készülteket is. A legtöbb nagy divatmárka piacra dobta táskái mellett azokat a hátizsák fazonokat, amelyek a márkák egyik védjegyévé váltak.

A hátizsák viselése lazább, játékosabb megjelenést kölcsönöz, könnyebbé teszi a mozgást, mivel szabaddá teszi a kezeket.

Hátizsákkal Brazíliában

Hátizsákkal Brazíliában
Forrás:
Alexandra

Ezek a táskák szinte bármivel kombinálhatók, sportos eleganciájukkal pedig izgalmas csavart hoznak minden öltözékbe. Mivel sok zsebbel rendelkeznek, a pakolás szempontjából nagyon praktikusak. Nemcsak natúr színben, hanem különböző élénk színekben is beszerezhetők. Ezek tökéletes kiegészítői lehetnek egy egyszínű vagy visszafogott árnyalatú szettnek.

Amikor kiválasztjátok a ruhátokhoz illő táskát, mindenképpen vegyétek figyelembe, hogy anyagában és mintázatában passzoljon az aznapi öltözéketekhez. Ezek a táskák sokszor úgy vannak kialakítva, hogy válltáskaként is használhatók, mivel több pánt is van rajtuk.

Hátitáska

Személyes kedvenceim a mintás hátitáskák. Nagyon sokféle minta közül választhattok, idén nagyon divatosak a festőibb vagy figurális motívumokkal díszítettek. Ezeket leginkább egyszínű ruhadarabokkal érdemes kombinálni, így a figyelem egyértelműen a táskára terelődik majd. Válasszatok ki egy színt a mintázatból, és építsétek be máshol is az öltözéketekbe!

Gymbag

Néhány éve jelentek meg, és azóta is töretlenül hódítanak a gymbagek, vagyis a tornazsákok. Ezek általában egyszerű formájúak, különlegességüket legtöbbször a mintázatok vagy érdekes feliratok adják. A boltok kínálatában megfigyelhető, hogy sokszor ezt a sportos fazont kicsit sem sportos anyagokkal kombinálják, például szaténnal vagy flitteres textilekkel. Ez az ellentétes anyaghasználat jó példa arra, hogy a stílusok bátran keverhetők egymással. Egy ilyen darab pedig jó alap lehet egy kreatívabb ruhatár kialakításához.

Forrás:
Cséfalvay Fanny

Egyvállas hátitáskák

Az egyvállas hátizsákok sokban hasonlítanak a válltáskákhoz, viszont  a formai kialakításuknak köszönhetően mégis kényelmesebben viselhetők, és jóval praktikusabbak.

Mini hátizsákok

  • A mini hátizsákok utazáshoz nagyon kényelmesek, például ha csak a fontosabb dolgaitokat szeretnétek magatokkal vinni egy sétára vagy városnézésre, úgy, hogy szinte észre se vegyétek, hogy magatokkal viszitek őket.
     
  • Válasszatok olyat, ami mintájában hordoz magában valami különlegességet. Használjátok ki azt a rövid időt még a nyárból, amikor viselhetitek a matróz stílus színeit és csíkozását, ugyanis ebben a szezonban is hódít a tengerész stílus.
     
  • Ne feledjétek: a mini hátizsák akkor néz ki jól, ha nem tömitek tele teljesen a cuccaitokkal!
szoknya fazonok divat grafika

18 szoknyafazon, amit minden divatos nőnek ismernie kell

Már csak azért is, mert nem mindegy, melyiket viselitek. Az egyik kiemeli a hasat. A másik fazon a feneket és csípőt. Van, amelyik épp divatos, és van, amelyik soha nem megy ki a divatból. És igen, van az a bizonyos jolly joker.

Nektek melyik a bevált fazon?

Mindig javaslom, hogy kövessétek a street fashion blogokat, mert nagyon sok ötletet meríthettek belőlük. Bizonyára ti is megfigyeltétek, hogy az utca stílusos emberei – ez esetben lányai – egyre szívesebben viselnek olyan hátizsákokat, amelyek inkább emlékeztetnek a válltáskák fazonjára. Legtöbbször bőrből készülnek, és geometrikus formájúak. Egyszerű, letisztult formájuk egyszerre modern és klasszikus. De mindenképpen szupernőies.

Legyen egy ilyen darab az üzleti ruhatáratok egyik lényeges kiegészítője.

Azért is praktikus, mert belefér a tabletetek, a jegyzetfüzetetek, és bármilyen más munkaeszközötök. Ráadásul a hátizsák másik nagy előnye, hogy az összes kelléketek más zsebbe kerülhet, így könnyen megtalálhattok mindent, amire aznap szükségetek lehet.

Vannak olyan ruhadarabok, amelyekről el sem tudjuk képzelni, hogy valamikor egy szezon meghatározó szereplői lesznek. Aztán kilépnek abból a skatulyából, ahova besoroltuk őket, hogy aztán hihetetlen népszerűségre tegyenek szert, és egy másik szezonban teljesen új értelmet nyerjenek. Legyetek merészek, és kövessétek azt a szabályt, miszerint minden mindennel kombinálható!

Ajánlott cikkek