Két kérdéssel eldönthetitek, mire van szükségetek a szekrényetekből

Megvan a tökéletesen rendezett ruhásszekrény titka!

A hálószoba szekrénye általában olyan, mint egy fekete lyuk. Mindent beszippant, kis tornádók élnek benne, és félünk kinyitni is. Kivéve azok a nők, akik valamilyen módon képesek rendet tartani benne. De HOGYAN?

KonMari-tippekkel, természetesen. A PureWow magazin gyakran teszi közzé a híres takarítóművész tanácsait, aki persze a ruhásszekrények karbantartására is képes szuper, bevált tippeket adni. Lássuk csak, melyek ezek!

Ha vesztek egy ruhát, ajándékozzatok is el egyet!

Oké, ez szerintem elég nehezen kivitelezhető tanács, de elhiszem, hogy működik. A KonMari-elv szerint ha vesztek egy átlátszó blúzt, és van már olyanotok, akkor a régit ajándékozzátok el a barátnőtöknek. Ugyanez vonatkozik az övekre, cipőkre, bizsukra. Azért ember legyen a talpán, aki képes régi ruhadarabot kidobni, de a szomorú az, hogy ha nem teszitek, a szekrényetek heringesdobozzá fog válni rövid időn belül.

Forrás:
iStock, www.konmari.com

Szortírozzatok gyakrabban!

Bizony, nemcsak tavasszal, hanem mondjuk úgy évszakonként mindig, bár a KonMari-szentírás szerint havi egyszer lenne a legideálisabb. TEJÓÉG. És ilyenkor kíméletlenül ki kell dobni, amit nem használtatok az utolsó szortírozás óta. 

Csoportosítsatok, ahogy jólesik!

Nem, nem kell csoportosítani évszakváltás alapján, hanem ahogy úgy érzitek, hogy biztosan eligazodtok a rendszerben. Akár szín szerint, akár stílus vagy szettek szerint. A lényeg, hogy nektek átlátható legyen! 

ruha akasztó

Mi az a KonMari?

Marie Kondo Tokióban olyan magas szintre emelte a rendrakás „művészetét”, hogy számtalan rádió- és tv-adásban megfordult már. Emellett tanácsadással is foglalkozik, ahol akár három hónapos várólistára is kerülhetnek az ügyfelek. De állítólag megéri rá várni, hiszen segítségével a túlzsúfolt otthonokból pikk-pakk átlátható, kacatmentes és inspiráló tereket hozhatunk létre. Szeretnétek többet tudni róla? Itt találod további tippjeit!

Használjatok ki minden talpalatnyi helyet!

Használjatok szekrénybe való tárolókat. A cipőknek polcokat tegyetek be, a táskákat akasztóra tegyétek, a nehezen elérhető helyeken pedig a ritkán használt utazótáskát tároljátok. Sokkal több helyetek lesz! 

Mindig tegyétek vissza UGYANODA a ruhát!

Mindig itt rontjátok el nagytakarítás után. Szép rendet tesztek, majd ahogy kivesztek valamit, nem teszitek vissza szépen, sőt ugyanoda sem! Persze hogy nem igazodtok ki így a káoszban, és reggelente is szenvedtek a szettetek összeállításával