Így lett mindenkinél előbb holdjáró cipőm – mese a gyerekkorból

Túl szoros az új cipő? Tágítsátok ki szuper trükkjeinkkel

Talán most már túlestetek az összes nyári lábparán, begyógyult az utolsó vízhólyagotok is, és vígan várjátok a zárt cipők időszakát. Ha azt hinnétek, hogy az effajta lábbelikkel már kevesebb gondotok lesz, bocsi, lányok, de csalódni fogtok. A legváratlanabb helyzetekben fogja szorítani a lábatokat, és alig várjátok majd, hogy levehessétek végre. Vagy tehettek az ügy ellen, és kitágíthatjátok magatoknak a kollekció legújabb tagját!

Érkezik az ősz, ami egyet jelent azzal, hogy lassan ideje búcsút venni a kedvenc szandáljaitoktól, és feltölteni a gardróbot olyan darabokkal, melyek a hűvös és csapadékos időben is megvédenek titeket, mondjuk a felfázástól.

Egy új zárt cipő azonban néha csak kívülről álomlábbeli, mert amint belelépünk, és órákig flangálunk benne, megfájdul vagy akár felhólyagosodik a tappancsunk. Olyankor aztán jön a jajveszékelés, és hetekig látni sem akarjuk a friss szerzeményt.

Kivéve, ha kipróbáljatok a következő tippek valamelyikét, melyekkel kitágíthatjátok a túl szűk és szorító cipellőtöket!

Objektum doboz

Viseljétek otthon (is)!

Ha csak annyira nyomja a lábatokat, hogy az még elviselhető, és úgy gondoljátok, hogy elég lesz pár napos viselet ahhoz, hogy kényelmesre törjétek, akkor viseljétek otthon. Járkáljatok így benne pár napig a lakásban, nem kell aggódnotok, a talpa még tiszta, a piszkot az ajtón kívül tudjátok hagyni.

Elő a hajszárítóval!

Szükségetek lesz egy vastagabb zoknira, ezzel kell ugyanis felvennetek az új bőr lábbeliteket. Ha eddig megvagytok, akkor irány a fürdőszoba, szedjétek elő a hajszárítótokat. Kezdjétek el ott melegíteni a lábfejeteket, ahol szoros a cipő, és közben mozgassátok, úgymond hullámmozgásban a lábujjaitokat 20-30 másodpercig. Ezt követően kapcsoljátok ki a hajszárítót, hagyjátok fent a cipellőt, míg kihűl, addig keressétek elő a normál zoknitokat vagy harisnyátokat, amelyekkel a későbbiekben szeretnétek hordani a legújabb darabot. Próbáljátok fel azzal a harisnyával/zoknival, ha így már kényelmes a bőrcipő, készen is vagytok. Amennyiben továbbra sem jó, akkor ismételjétek meg a melegítős procedúrát.

A ragasztott pontokat kerüljétek el a hajszárítóval, mert könnyen elválhatnak ezek a részek! Illetve ha azt tapasztaljátok, hogy megviselte a hő a bőrt, kezeljétek valamilyen ápolóval.

Objektum doboz

Tömjétek teli!

Itt is kapásból két lehetőség közül választhattok. Az elsőben azonban nem én, hanem Takács Nóra fog segíteni, ha emlékeztek, ő javasolt már egy szuper trükköt korábban. Amennyiben nem ugrik be elsőre, hogy mire is gondolok, itt elolvashatjátok az említett cikket. Ő akkor a vizes zacskós megoldást ismertette veletek, most pedig jöjjön a vizes újságos opció.

Olyan újságot gyűjtsetek össze, melyek nem fényesek, a tapintásuk nem csúszós, mert azokat tudjátok inkább benedvesíteni. Fontos, hogy ne áztassátok agyon őket, mivel ha szétmállanak, használhatatlanok lesznek. A vizes papírral tömjétek ki a cipőtöket, és hagyjátok addig így, míg ki nem szárad mindkettő. Próbáljátok fel, lehet, itt is meg kell ismételnetek a folyamatot.

lány autó cipő nyár

10 pár cipő elég egy egész évre!

Ugye emlékeztek még Carrie Bradshaw aranyszabályára, miszerint sosem lehet túl sok cipője egy nőnek? Ez így igaz, de sajnos nem minden lány engedheti meg magának, hogy több száz különleges cipellő sorakozzon a szekrényében. Ne aggódjatok, ezzel a 10 pár cipővel kihúzhatjátok egész évben!

Tömjétek teli! 2.0

Amennyiben a cipőtök orr-része nem megfelelő, két módszerrel is próbálkozhattok. Az egyik a sámfa, melyet beszerezhettek például az Auchanban, a Deichmannban, az IKEA-ban, majd egyszerűen tegyétek a lábbelibe, és hagyjátok így pár napig. Ha egy olcsóbb és kézenfekvőbb megoldást szeretnétek, akkor pedig ismét keressetek elő néhány pár zoknit. Ezeket szedjétek félpárokra, majd mindegyiket tekerjétek fel kis hengerekké, ezekkel tömjétek ki a cipellő elejét, és hagyjátok benne egy éjszakán át.

Objektum doboz

Megoldás egyenesen a konyhából!

Krumpli – ez lesz most a segítségetekre. Nem, nem cseppentetek át egy 21 NAP-os cikkbe, folytatjuk tovább a cipőtágítást, csak lehet, hogy nem épp a megszokott módon.

A hagyományos burgonya tökéletes lesz eszközként, válasszatok egy jó nagy és kemény darabot. Ha földes, akkor víz alatt mossátok meg, egyébként elég csak egy konyharuhával áttörölnötök a felszínét. Feszítsétek be oda, ahol szeretnétek, hogy kinyúljon a cipőtök. Másnap pedig ellenőrizzétek, teljesítette-e a feladatát a krumpli.

Írjátok meg, melyik módszer bizonyult a legsikeresebbnek!