Egyéb kategória

Hogy mi? Eddig rosszul borotváltátok a lábatokat!

A láb leborotválása szinte minden lány számára a hétköznapi rutin része, éppen ezért sokszor oda sem figyelünk igazán, mert közben azon gondolkozunk, hogy milyen mosást tegyünk be, vagy mit főzzünk vacsorára. Ha már annyiszor csináltátok életetekben, hogy igazi borotva-királynőnek érzitek magatokat, rossz hírem van: több mint valószínű, hogy ti is rosszul csináljátok.

vous - 2016.09.05.
Hogy mi? Eddig rosszul borotváltátok a lábatokat!

Ugyanis a Refinery 29 magazin szerint ha megfelelően borotváljátok a lábatokat, a következőknek kell történnie: a lábatoknak sehol sem szabad véreznie, sehol sem keletkezhet kiütés vagy horzsolás, nem szúrhat, égethet vagy viszkethet a bőrfelület, és mindenhol ugyanolyan sima kell, hogy legyen a végeredmény!

Csajok, tegye fel a kezét az, akinek ezek a feltételek minden egyes nap teljesülnek! Ha nem, egyrészt nem vagytok egyedül, másrészt máris mutatom, hogyan lehet tökéletesen sima a lábatok!

1. A borotválás előtti napon használjatok bőrradírt!

A nők egyik közös rémálma a bőr alá benőtt szőr. Éppen ezért fontos borotválkozás előtti napon bőrradírt használni a lábunkon, ez ugyanis segíthet kiszabadítani a csapdába esett szőrszálakat, hogy másnap végleg meg is szabadulhassatok tőlük.

2. A zuhanyzás végére időzítsétek!

A zuhanyzás végére ugyanis a pórusaitok kitágulnak és a szőr is puhább lesz, így kevesebb eséllyel sértitek fel a pengével a bőrötöket.

Objektum doboz

3. Használjatok habot vagy gélt! 

Biztos bennetek is felmerült már a gondolat, hogy miért kell a pasiknak borotvahab, nekünk pedig miért nem. Nos, a hab a bőrirritáció lehetőségét csökkenti, és van egy további, inkább praktikus oka: ha borotvahabbal borotválkoztok, egyértelműen kirajzolódnak majd azok a területek, ahol még nem jártatok!

4. Legyetek gyengédek!

Ha jó minőségű borotvát használtok, nem kell élesen rányomnotok a pengét a bőrötökre, hiszen anélkül is eltávolítja a szőrt, ráadásul ha nagyon rányomjátok a pengét, nagyobb eséllyel vágjátok meg magatokat, ezt pedig ti sem akarhatjátok!

Objektum doboz

5. Kenjétek be magatokat tonikkal!

De nagyon fontos, hogy olyat használjatok, aminek nulla az alkoholtartalma. Ugye tudjátok, milyen érzés a frissen borotvált hónaljra ráfújni a kedvenc deótokat? Na, az alkoholos tonik hasonlóan égetne!

6. Tisztítsátok ki és szárítsátok meg a pengét! 

Annak érdekében, hogy a borotvátok legközelebb is hatékony legyen, öblítsétek le alaposan szappanos vízzel, pucoljátok ki, és hagyjátok megszáradni.     

Ajánlott cikkek