Egyéb kategória

Szerelem a valóságban: romantikus filmek, amik igaz történeteken alapulnak

Amikor igazán elsöprő szerelemről esik szó, sokan mondják, hogy ilyen csak a filmekben van. És igen, a filmek gyakran szólnak olyan szerelemről, amilyenről mi csak álmodni merünk – csakhogy előfordul, hogy ezek a filmek igaz történet alapján készülnek. Akkor lehet, hogy mégis létezik az igaz szerelem a való életben is? Vegyük csak őket sorra! 

vous - 2016.09.06.
Szerelem a valóságban: romantikus filmek, amik igaz történeteken alapulnak

1. Fogadom (2012)

Objektum doboz

A Fogadom című romantikus történet valójában Kim és Krickitt Carpenter drámai szerelmét dolgozza fel a filmvásznon. A fiatal pár autóbalesetet szenved, melynek következtében a feleség elveszti emlékeit a korábbi életéről – vagyis az elmúlt 18 hónapról, ami pont az az időszak, amikor megismerkedett és beleszeretett leendő férjébe. A film arról szól, hogyan szeret újra egymásba a fiatal pár, bizonyítva ezáltal, hogy ezt a szerelmet még egy ilyen baleset sem teheti tönkre! Ez pedig így történt a valóságban is: a házaspár megküzdött az amnéziával, és ma már újra boldogok együtt!

2. A mindenség elmélete (2014)  

Objektum doboz

Ha nem láttátok volna, ez a film Stephen Hawking fiatalságáról és megbetegedéséről szól. Stephen kimagasló képességű fizikus, aki a harvardi évek alatt beleszeret egy Jane Wilde nevű filozófia hallgatóba. Annak ellenére, hogy Hawking nagyon fiatalon egy agresszív betegség áldozatává válik, melynek következtében tolószkébe kerül és hamarosan csak számítógépen keresztül tud kommunikálni a külvilággal, Jane mellette marad, nemsokára pedig a fiatal pár össze is házasodik.

Igaz, házasságuk nem tart örökké, ugyanis Jane beleszeret Hawking egyik barátjába, míg a fizikus gyengéd érzelmeket kezd táplálni az ápolónője iránt, mégsem gondolom, hogy szerelmük kudarc lenne. Igazi hőstett ilyen állapotban kitartani valaki mellett, így nemcsak a Hawkingot alakító Eddie Redmayne-t jutalmaznám díjjal, hanem Stephent és Jane-t is.

3. Egy csodálatos elme (2001)  

Objektum doboz

Azt hiszem, senkinek sem kell bemutatnom a Nobel-díjas John Nash történetét. A matematikust Russell Crowe alakította, akit Oscar-díjra is jelöltek a szerepért, azt viszont már kevesebben tudják a filmről, hogy John és Alicia szerelme az életben is kiállta a skizofrénia és az üldözési mánia próbáját!

4. A nyughatatlan (2005)

Objektum doboz

A híres countrylegenda, Johnny Cash életéről szóló film szintén Oscar-díjat nyert, méghozzá Reese Witherspoon hozta el a trófeát Johnny második feleségének megformálásáért. A zenész már tíz éve álmodozik June-ról, de amikor megszerzi, a karrierje, drogfüggősége és egyéb problémák nehezítik meg a házasságukat. A pár azonban nem hagyja magát, és mind az életben, mind a filmvásznon megküzdenek a problémákkal.

5. Ízek, imák, szerelmek (2010)        

Objektum doboz

Elizabeth Gilbert története arról szól, hogyan változtassunk az életünkön, ha rájövünk, hogy boldogtalanok vagyunk. A filmvásznon Julia Roberts otthagy csapot-papot és Olaszországba, majd Balira utazik, ahol Javier Bardem személyében újra megtalálja a szerelmet. Elizabeth azonban valós személy, aki valóban Balin kezdett új életet Felipével!

6. Távol Afrikától (1985)  

Objektum doboz

A film Karen Blixenről szól, aki Afrikába költözik, hogy elindítsa a vállalkozását. Az új világban ismerkedik meg Denysszel, aki vadász és örök csavargó, és annak ellenére, hogy ennyire különbözik az életük, viharos szerelem alakul ki kettejük között. A szerelmespárt Robert Redford és Meryl Streep játssza, de ha ez nem lenne elég, Karen valóban Afrikában találta meg élete szerelmét.  

Ajánlott cikkek