Egyéb kategória

Android vs. iPhone: elképesztő, mit árul el az emberről, melyiket választja

Még csak most mutatták be az iPhone 7-et, máris lesújtó hírt kell közölnöm – persze nem a legújabb szériával, hanem az iPhone-osokkal kapcsolatban. Egy tudományos kísérlet szerint ugyanis az Android-felhasználók kedvesebbek, őszintébbek és szerényebbek az iPhone-osok táboránál. Ez pedig elvezet bennünket a kérdéshez, amit magunktól talán soha nem tettünk volna fel: a telefonunk tényleg meghatároz bennünket?

vous - 2016.09.09.
Android vs. iPhone: elképesztő, mit árul el az emberről, melyiket választja

Ki gondolta volna, hogy még a telefonunk is egy csomó mindent elárul a személyiségünkről? Hát a tudósok, és úgy tűnik, hogy igazuk is volt, ugyanis egy kutatás szerint számtottevő különbség van az Android- és az iPhone-felhasználók között. Ráadásul olyan fontos tulajdonságokban tér el a két csoport személyisége, mint kedvesség, őszinteség vagy szerénység – ráadásul az Android mérlege felé!

Forrás:
Pexels

És hogy hogyan jött ki ez a kifejezetten kedvezőtlen eredmény az iPhone-felhasználókra nézve? Elég egyszerűen: Heather Shaw, a Lincolni Pszichológiai Egyetem egyik professzora végzett egy kutatást, melyhez először is elkülönített 240 jelentkezőt az androidos és az iPhone-os táborba, majd kitöltetett egy személyiségtesztet a két csoporttal. A válaszok alapján az androidos felhasználók őszinték, kedvesek, nyitottak és szerények, ameddig az iPhone-osok több helyen is a másik tábort sértegették, ahelyett hogy komoly válaszokat adtak volna.

A tudományt egyébként mostanában fokozottan érdekli, hogy hogyan határozza meg a telefonunk a személyiségünket, vagy épp a személyiségünk azt, hogy milyen telefont választunk. Az is biztos, hogy olyan korban élünk, ahol közelebb állunk a telefonunkhoz, mint eddig valaha, de azért még nem biztos, hogy egyetlen kutatásból, ami ráadásul nem is vizsgált olyan nagy embertömeget, messzemenő következtetéseket kell levonni a személyiségünket illetően.

Vagy azért mondom ezt, mert én is csak egy szűklátókörű iPhone-os vagyok?…

Ajánlott cikkek