Egyéb kategória

Induljon a nyár végi mentőakció: így hozzátok helyre a bőrötöket és a hajatokat!

A nyár nem csak akkor viseli meg a bőrötöket, ha sokat strandoltatok vagy napoztatok. Talán szőkültetek kicsit, a bőrötök pedig 1000%, hogy dehidtratáltabb, mint máskor. Nos, ha már vége a nyárnak, ideje rendbe hozni magatokat a bőrötökkel és a hajatokkal együtt!

vous - 2016.09.11.
Induljon a nyár végi mentőakció: így hozzátok helyre a bőrötöket és a hajatokat!

Bár nyugodt szívvel viselhettek ősszel is nyári ruhákat, de amennyit ad a legforróbb évszak, annyit el is vesz tőlünk… Valószínűleg a ti hajatok is szárazabb az ősz kezdetén, sőt, talán a bőrötök sincs a legjobb állapotban. De ne aggódjatok, eláruljuk, hogyan tehetitek újra széppé a bőrötöket és a hajatokat!

Sötét foltok az arcon

A napfény növeli a bőr és a haj színéért felelős anyag, vagyis a melanin termelését, aminek köszönhetően itt-ott sötétebb foltok jelennek meg a bőrön. Mivel az arcunkat éri a legtöbb napfény, ott a leggyakoribbak ezek a foltok. Ahhoz, hogy ezeket eltüntessétek, le kell választanotok a bőrötökről az elhalt sejteket. Tisztítsátok az arcbőrt egy glikolsavas tisztítóval heti háromszor, de mindig töröljétek át az arcotokat, hogy ne maradjanak ott az elhalt sejtek!

Forrás:
iStock

Száraz, pikkelyes bőr

Lehet, hogy a nap már annyira kiszárította a bőrötöket, hogy szinte pikkelyessé vált. Nyugalom, ez ellen is tudtok tenni: a kulcs a hidratálás! Bármilyen glicerintartalmú termékkel, krémmel hidratáljátok magatokat naponta fürdés után, és szép lassan elbúcsúzhattok a pikkelyektől – írja a PureWow.

Kiszáradt sarkak

Biztosan hallottatok már a habkőről, amivel ápolhatjátok a problémás területet. Ne várjatok azonnali csodát, több idő szükséges, hogy újra puha sarkaitok legyenek! A többi praktikáért kattintsatok IDE!

Forrás:
Pixabay

Száraz hajvégek

Az első lépés, hogy a száraz hajvégeket távolíttassátok el a fodrászotokkal! A következő pedig egy tápláló hajpakolás, amit minden második hajmosásnál el kell végeznetek! Hagyjátok a frissen mosott hajatokon 3–5 percig a pakolást, majd mossátok le. Mielőtt megszárítjátok a frizurátokat, kenjétek be a hajvégeket pár csepp olajjal, a végeredmény zseniális lesz!

Ajánlott cikkek