Egyéb kategória

Megvan, milyen gyakran kell cserélnetek a fürdőpamacsotokat!

A baktériumok és a gombák a fürdőszoba megannyi területén felüthetik a fejüket, ha nem figyelünk oda eléggé a higiéniára. Most talán egyből a vécére, a lefolyóra vagy a mosdókagylóra gondoltok, de vannak ezeknél jóval apróbb dolgok, melyeket imádnak a bacik. Ilyen például a fürdőpamacs, mellyel kapcsolatban jó, ha betartotok néhány szabályt az egészségetek érdekében.

vous - 2016.09.20.
Megvan, milyen gyakran kell cserélnetek a fürdőpamacsotokat!

A fürdőszobátokban van egy dolog – a fogkeféteken kívül –, melyet rendszeresen cserélnetek kell. Hogy mi az? Belefér a tenyeretekbe, összenyomható, puha műanyagból készült, és úgy néz ki, mint egy hatalmas rózsafej. Remélem, kitaláltátok már, hogy a fürdőpamacsról van szó, melytől azt várjuk el, hogy a tusfürdővel karöltve tisztává varázsolja a testünket egy nehéz nap után. Ezt a feladatot remekül teljesíti is, ám nem szabad megfeledkezni arról, hogy az ő idejük is véges.

Objektum doboz

Mint az a Women'sHealthen is olvasható, veszélyes hosszú ideig egyet használni belőle, mert a baktériumok könnyen megtelepszenek a pamacs belsejében, és az eldugodtabb pontjain. Arról már nem is beszélve, hogy a fürdő nedves, meleg környezete ezt a folyamatot csak felgyorsítja. Márpedig, gondoljatok csak bele, milyen baj lehet abból, ha épp borotválkozás után használjátok a megvágott bőrfelületen… 

Nem kell most egyből a fürdőszobába rohannotok és a kukába dobni a fürdőrózsátokat, de figyeljetek oda, hogy 2 havonta vegyetek egy újat. Valamint arra, hogy minden használat után alaposan mossátok ki, és hagyjátok egy kevésbé nedves helyen megszáradni.

Objektum doboz

Senkit nem szeretnék lebeszélni a fürdőpamacsról, de ha kipróbálnátok egy másik opciót is, kísérletezhettek a mosdókesztyűvel. Előnye, hogy a baktériumok nem tudnak hol elrejtőzni benne, illetve a mosógép segítségével bármikor kitisztíthatjátok.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek