Egyéb kategória

Legyetek a spórolás nagymesterei: 10 dolog, amire ne pazaroljátok többé a pénzeteket!

Nektek is mindig üres a pénztárcátok? Akkor itt az ideje elgondolkoznotok, hogy mivel tudnátok spórolni a következő hónapokban. Itt az október, hamarosan karácsony meg újév, érdemes most elkezdenetek felhizlalni a bankszámlátokat!

vous - 2016.09.30.
Legyetek a spórolás nagymesterei: 10 dolog, amire ne pazaroljátok többé a pénzeteket!

Nem mentek el az öt perccel arrébb lévő olcsóbb boltba vásárolni? És inkább megveszitek drágán az olyan ételeket, amiket ti is percek alatt összedobhatnátok? Akkor a most következő lista nektek szól! A Popsugar segítségével most összeszedtünk 10 dolgot, amit ha kiiktattok az életetekből, rengeteget spórolhattok.

1. Kidobott maradék

 Ne dobjátok ki az előző napról megmaradt ételt, azért, hogy sok pénzért ehessetek valami mást! Így az ételt is pazaroljátok és a pénzt is.

2. Lottó

Nagyobb az esélyetek arra, hogy belétek csap a villám, mint hogy nyerjetek a lottón. Nyilván mi is örülnénk a sok-sok pénznek, de lássuk be, hogy ez eléggé irreális. Engedjétek el ezt a szokást, és inkább spóroljátok meg azt az összeget, amit szerencsejátékokra költenétek. Higgyétek el, sok kicsi sokra megy!

3. Olyan ételeket vásároltok, amiket ti is elkészíthetnétek otthon

Minek fizetnétek olyanért, amit kicsit több idő alatt akár otthon is elkészíthettek? Mindig gondoljátok át, mi az, amire tényleg szükségetek van, és mi az, amit csak kényelemből vesztek meg!

4. A rosszul használt hitelkártya

Ha nem fizetitek vissza időben a tartozásotokat vagy elkövetitek a hitelkártya-birtokosok más főbűneit, akkor inkább adjátok vissza a kártyát a bankotoknak.

Objektum doboz

5. Kocsikázás

Még nincs annyira hideg, menjetek biciklivel vagy gyalog, ahova csak tehetitek, így megspóroljátok a benzint. Nem is beszélve arról, hogy a legtöbb esteben éjjel is könnyen haza tudtok jutni tömegközlekedéssel, ahelyett, hogy taxiznátok.

6. Ha benzinkúton vásároltok

Lehet, hogy épp nagyon éhesek vagytok, de nem bírjátok már ki azt a 10 percet, amíg hazaértek, vagy elértek a következő szupermarketig? A benzinkút több száz forinttal is drágább lehet, mint egy közért. Figyeljetek oda és mérlegeljetek! Tényleg megéri?

7. Mindent egyből a szervizbe visztek

Ne rohanjatok egyből szervizbe, ha valamivel problémátok adódik! A Google ma már rengeteg ilyen helyzetre tudja a megoldást, érdemes először rákeresni a hibára és megpróbálni egyedül megjavítani.

8. Ha nem rakjátok el az aprót

Sokan nem szeretjük az aprópénzt, ezért inkább otthagyjuk a pénztárnál, vagy kirakjuk valahol, aztán elkallódik. Tegyétek inkább egy üvegbe, így ha már sok összegyűlt, beválthatjátok nagyobb címletre.

Objektum doboz

9. Új cuccok

Ha abból is újat vesztek, amiből még a régi is remekül működik, az bizony nagyon slankítja a pénztárcátokat.

10. Palackozott víz

Miért vennétek otthonra is palackozott vizet, ha ihattok a csapból? Csak egy víztisztítóra van szükségetek hozzá, ami hosszú távon nemcsak megéri a pénzét, de környezetbarátabb megoldás is.

Ha pedig még több spórolós trükkre vagytok kíváncsiak, akkor csekkoljátok a táblázatunkat, aminek segítségével egy kisebb vagyonnal lehettek gazdagabbak!

Ajánlott cikkek