Legyen szuper hangulatos az otthonotok ősszel fillérekből - úgy, hogy még pénzt is spórolhattok vele! mojzes nóra lakberendezés

Legyen szuperhangulatos az otthonotok ősszel fillérekből – úgy, hogy még pénzt is spórolhattok vele!

Túl sok pozitív érvet nem tudok felsorolni a hideg mellett, talán csak az otthoni bekuckózás örömét, noha ezt is csak azért élvezzük, mert bemenekülhetünk valahova a cudar idő elől. De mindenképp pozitívum, hogy legalább ott vannak a kockás, illetve szőrös plédek, pihe-puha párnák, a forróbbnál forróbb kakaók, teák és forralt borok. Ha igazán meleg és hangulatos enteriőrre vágytok az ősz beköszöntével, mutatjuk, hogyan érhetitek el egyszerűen és költséghatékonyan a favágó stílust!

600

Favágó stílus

  • Magában foglalja a countryt és a vintage stílust
  • Rusztikus, romantikus, vidékies és népies
  • Természetközeli és idilli
  • Meleg és meghitt
  • Kötődik a hagyományokhoz

Tegyétek melegebbé a lakást textilekkel

Nemrég írtam nektek az őszi teendőkről a lakásban, amiben már kifejtettem, hogy ilyenkor érdemes lecserélni a lakás textiljeit sötétebb színűekre és jóval vastagabb anyagúakra. Nemcsak azért, mert ezek a függönyök szuperül szigetelnek, hanem mert sokkal jobban beszívják a nap utolsó sugarainak hőjét, így a lakást is felmelegítik egy kicsit – ezáltal például spórolhattok a rezsiszámlán.

Ha a textilek közül mintásakat választanátok, a faleveles, kockás, ágas és erdei állatkás mintákkal pillanatok alatt becsempészhetitek az őszies, illetve télies hangulatot a lakásotokba.

A kockásak közül válasszátok a minél nagyobb motívummal elátottakat, akár a skót kockásak is jók lehetnek, színek közül a sötétkék, fekete, sötétzöld, barna, bézs egy kevés pirossal vagy naranccsal, esetleg mustársárgával megbolondítva tuti befutó lehet!

Objektum doboz

Ha a mintákat inkább hanyagolnátok, keressetek olyan plédeket, párnahuzatokat, ami kötöttek vagy horgoltak, vagyis az anyaga adja a mintájukat, de nem túl hivalkodóak. Ezek sokkal téliesebbek az ilyen enteriőrben, és izgalmasabbak is, mint egyszínű társaik.

A szőrös takarók és díszpárnák ebben a szezonban szinte kihagyhatatlanok.

Amellett, hogy szuperjól néznek ki szinte bármilyen otthonban, imádni fogjátok, amikor a hideg időben közéjük kucorodhattok.

Objektum doboz

Válasszatok erdei kiegészítőket!

Minden olyan tárgy belepasszol ebbe az őszies favágó stílusba, ami a természetben, illetve az erdők, mezők környékén megtalálható. A fából, illetve háncsból készült darabok, gombák, tobozok, farönkök és egyéb termések, erdei állatkák motívumai mind-mind alapdarabok ebben az irányzatban. Ha nem szeretnétek sokat költeni a kiegészítőkre, egy séta alkalmával beszerezhetitek ezeket a remek darabokat a természetben.

Egy óriási faág egy állóvázában, egy tál toboz natúran hagyva vagy lefújva valamilyen őszies színre már megadja a lakás alaphangulatát, ahogyan egy gombát, fát, őzet vagy rókát ábrázoló kép, szobor vagy csetresz is.

Objektum doboz
Objektum doboz

Az állatokkal azért csak óvatosan!

Válasszatok ki egy állatfajtát, és ebből a motívumból használjatok maximum négy-öt darabot egy téren belül. A nyúl, róka, medve, farkas és szarvas kombinációtól nagyon gyerekes lehet az összhatás.

Ne essetek túlzásokba, nem kell, hogy úgy nézzen ki a lakás, mint egy vadaspark.

Ezek közül is igyekezzetek olyanokat választani, ami egy modern, újragondolt minta, vagy pedig reális ábrázolás, esetleg geg. A túl cuki és kedves daraboknak ebben a stílusban nincs helye!

De az sem jó, ha átestek a  ̶s̶z̶a̶r̶v̶a̶s̶  ló túloldalára, és telepakoljátok a lakást igazi szőrökkel vagy agancsokkal, ne adj' isten koponyákkal. Ha lehet, ezeket hagyjátok meg az igazi vadászlakoknak, vagy még nekik se!

Objektum doboz
Forrás:
VOUS

1. Medvés gyertyatartó – H&M, 2. Fenyőerdős párnahuzat – H&M, 3. Szőrös párnahuzat – H&M, 4. Szarvasagancs – Ikea, 5. Ágas gyertyatartó – H&M, 6. Gyertyatartó – Ikea, 7. Medvés bögre – H&M, 8. Kötött pléd – IDdesign, 9. Állatos faliképek – Ikea