Egyéb kategória

Az 5 legnagyobb mosásbaki, ami kinyírja a törölközőket

Biztosan nektek is van otthon legalább egy olyan törölközőtök, ami egykor csodás színekben tündökölt és finom puha volt, de mára már csak egy fakó darab, ami szúr és ránézni is rossz. Ám ezt elkerülhetitek, ha megtanuljátok, hogy kell helyesen mosni ezeket a darabokat.

vous - 2016.10.07.
Az 5 legnagyobb mosásbaki, ami kinyírja a törölközőket

Sokan nem vagyunk tisztában azzal, hogyan is kéne mosni a törölközőt, ezért mindig csak csodálkozunk, hogy mitől vesztette el a színét és puhaságát egy viszonylag új darab. A Realsimple most listába szedte a legnagyobb bakikat, amiket elkövethettek, mikor mossátok őket. Tehát védjétek a törölközőket, ne kövessétek el ezeket a hibákat (többször)!

1. Túl sok mosószert használtok

Miért is gond ez? Azért, mert a túl sok mosószertől a törölközők elveszítik puhaságukat, megkeményednek. Meg mert amúgy se jó senkinek, ha pazaroltok! Plusz a törölközőnk így is elnyel egy csomó szappant, és mivel a tiszta testünket töröljük bele, nem lesz annyira koszos sem.

Megoldás: Használjatok fele annyi mosószert, vagy helyettesítsétek ecettel.

Objektum doboz

2. Öblítővel mossátok a törölközőket

Ez azért nagy probléma, mert az öblítő nem engedi a törölközőnek, hogy beszívja a vizet, egy „viaszos réteget” képez a külsején.

Megoldás: Egyáltalán ne használjatok öblítőt a törölközők mosásához! Tegyetek helyette a mosógépbe szárítólabdát (de akár egy tiszta teniszlabda is megteszi). Az majd kiütögeti a koszt a törölközőtökből.

3. Arra használjátok a törölközőt, hogy eltávolítsátok vele a sminket

Fogadjunk, hogy ez veletek is előfordult már, pedig ez sem a bőrünknek, sem a törcsinek nem tesz jót, mivel az ilyen típusú foltok nehezen jönnek ki az anyagból.

Megoldás: Sminklemosó kendőt használjatok! De ha mégis valahogy egy makacs sminkfolt kerülne a törölközőtökre, áztassátok be, és így próbáljátok eltávolítani a foltot, mielőtt bedobnátok a mosógépbe.

Objektum doboz

4. Forró vízben mossátok a törölközőt

A túl meleg víztől a törölközőitek nagy valószínűséggel kifakulnak és elvesztik puhaságukat. Ugye nektek sem hiányzik egy kemény, fakó törölköző-gyűjtemény otthonról?

Megoldás: Most meg fogtok lepődni: mossátok őket hideg vízzel! Bizony, ennyire egyszerű.

5. Nem megfelelően szárítjátok

A túlzott szárítás tönkreteszi a törölköző szálait, a meg nem száradt törölköző pedig penészes lesz! Szörnyen hangzik, igaz?

Megoldás: Minden használat után akasszátok fel a törölközőt, hogy megszáradhasson! A szárítógépet pedig mindig csak úgy használjátok, ahogyan az a használati utasításban le van írva! Ha a törölközőnek penészszaga van, mossátok ki fél bögre szódabikarbónával!

Objektum doboz

Reméljük, most segítettünk abban, hogy ti legyetek a törölközőmosás koronázatlan királynői!

Ajánlott cikkek