telefon-mobil-iphone-apple

Vigyázzatok! Így védhetitek ki a legújabb iPhone-átverést

Tudtátok, hogy létezik egy trükkös iPhone hack, amivel úgy is tudnak üzenetet írni a nevetekben, hogy be sem lépnek a telefonotokba? Megmutatjuk, hogyan védhetitek meg magatokat a kellemetlen helyzetektől!

Talán már ti is hallottatok arról az új iPhone-csalásról, amit kihasználva mások üzeneteket küldhetnek, hívásokat indíthatnak vagy Facebookra posztolhatnak a nevetekben – miközben a telefonotok nincs is feloldva! A módszer lényege, hogy a lezárt képernyőn is képesek előhívni Sirit úgy, hogy szimplán lenyomva tartják a gombot. Amikor pedig Siri „megjelenik”, már csak ki kell adniuk a parancsokat.

telefon nő

Android vs. iPhone: elképesztő, mit árul el az emberről, melyiket választja

Még csak most mutatták be az iPhone 7-et, máris lesújtó hírt kell közölnöm –persze nem a legújabb szériával, hanem az iPhone-osokkal kapcsolatban. Egy tudományos kísérlet szerint ugyanis az Android-felhasználók kedvesebbek, őszintébbek és szerényebbek az iPhone-osok táboránál. Ez pedig elvezet bennünket a kérdéshez, amit magunktól talán soha nem tettünk volna fel: a telefonunk tényleg meghatároz bennünket?

Ide kattintva kideríthetitek, mit árul el rólatok a választásotok.

Noha ilyenkor a lehetőségek korlátozottak, mégis le lehet diktálni üzeneteket vagy hívást indítani úgy, hogy kimondják az adott személy nevét. Sőt még a Facebook sincs biztonságban, néhány parancsszóval ugyanis konkrét bejegyzéseket oszthatnak meg a falatokon. Szerencsére nem kivédhetetlen a trükk, egy szimpla beállítással ugyanis megelőzhetitek a kínos posztokat. Kattintsatok a Beállítások menüpontra, keressétek meg Sirit, és kapcsoljátok ki az Access on Lock Screen funkciót.

Nektek volt már hasonló élményetek?