Egyéb kategória

Megvan a válasz a legnehezebb állásinterjús kérdésre

Egy állásinterjú előtt valószínűleg ti is átveszitek gondolatban a lehetséges kérdéseket, és igyekeztek minél profibb válasszal előrukkolni. De vajon mit érdemes felelni arra, hogy mi a legnagyobb gyengeségetek? Most kiderült!

vous - 2016.10.11.
Megvan a válasz a legnehezebb állásinterjús kérdésre

A napokban a Reddit oldalán próbálták megfejteni, vajon mi a legjobb válasz akkor, amikor a gyengeségekről, hiányosságokról kérdeznek egy állásinterjún. Legalább 1600 komment érkezett, persze rengeteg vicces megoldással, de akadt közöttük néhány olyan is, amiből tényleg ihletet tudtok meríteni.

Ez nem lehet igaz, kirúgtak a munkahelyemről! – De volt hozzá joguk?

Ez a legviccesebb módszer, amivel állást lehet szerezni!

Veletek is előfordult már, hogy elküldtétek az önéletrajzotokat egy rakat helyre, de még csak választ sem kaptatok? Egy srác most biztosra ment, és elképesztően kreatív módszerrel érte el, hogy behívják egy interjúra!

Ide kattintva megtudhatjátok, milyen trükkel zsebelte be az állásinterjúkat!

Egy felhasználó szerint nem jó ötlet olyan gyengeséget mondani, ami a viselkedésetekkel kapcsolatos. Felejtsétek el a „nehezen illeszkedem be” vagy a „szűkszavú vagyok” kifejezéseket, és inkább válasszatok olyat, amin tudtok még fejleszteni. Például azt, hogy nem igazán vagytok képben most az Excell használatával, de tervezitek, hogy beiratkoztok egy kurzusra. Persze nem kötelező ezt mondani, bármi szóba jöhet. A lényeg, hogy olyan képességről legyen szó, amin szorgalommal képesek vagytok változtatni.

Ti mit szoktatok felelni erre a kérdésre az interjún?

Ajánlott cikkek