Egyéb kategória

Történelmi pillanat: 30 év után lett ismét egy színes bőrű lány Brazília legszebbje

Utoljára és egyben először 1986-ban fordult elő, hogy a brazil szépségverseny végén egy színes bőrű lány fejére került a korona. Ám most, 2016-ban végre megtört ez az „átok”.

vous - 2016.10.11.
Történelmi pillanat: 30 év után lett ismét egy színes bőrű lány Brazília legszebbje

A Miss Brazília címet első színes bőrűként 1986-ban Deise Nunes érdemelte ki, és akkor talán még senki nem gondolta volna, hogy a következő afroamerikai királynőre egész pontosan 30 évet kell várni. A helyzet azért különösen érdekes, mert hiába alkotják Brazília lakosságának 54%-át színes bőrűek vagy többnemzetiségűek, az efféle versenyeken nem ez a többség mutatkozik meg. Sőt, az idei rendezvényen rekord is született, ugyanis az utolsó fordulóba bejutó 27 versenyzőből 6-an is sötét bőrűek voltak.

Talán a sors furcsa fintora, hogy épp egy ilyen kerek évfordulón a boldog győztes ebből a hatosból került ki. A 21 éves Santana még diák, de tanulmányai mellett aktívan modellkedik már. A lány köszönőbeszédében hangsúlyozta, nagyon szerette volna megtörni ezt a több tíz éve tartó „átkot”, és azt is kiemelte, a címével olyan hozzá hasonló embereknek szeretne erőt adni, akik nem mernek elindulni az álmaik felé.

Objektum doboz

Objektum doboz

Miss Curvy Hungary

„Bármekkora is a ruhaméreted, az utcán ragyognod kell” – interjú a Miss Curvy Hungary egyik királynőjével

A szépségkirálynő szóról valószínűleg mindenkinek ugyanaz jut eszébe: egy nő, aki belefér egy bizonyos méretű bikinibe, egységesen le van barnulva, derékig ér a haja, és standard válaszokat ad a versenyen feltett, intelligenciát bizonygatni próbáló kérdésekre. A Miss Curvy Hungary épp ezzel a sztereotip képpel szemben nyújt alternatívát: a rendezvény célja olyan szépségkirálynők választása, akik példát mutathatnak önazonosságukkal és önelfogadásukkal. A verseny egyik győztesével, Polónyi Natáliával beszélgettünk.

Az interjút ide kattintva olvashatjátok.

Ő az első, 1986-os színes bőrű győztes: 

Objektum doboz

Ajánlott cikkek