Szemfényvesztők vagyunk mind – avagy a VOUS-lányok David Copperfieldnek képzelték magukat!

Szemfényvesztők vagyunk mind – avagy a VOUS-lányok David Copperfieldnek képzelték magukat!

Kiskorában számtalan gyerek rákap a bűvészkedésre, de a felnőtteket is igencsak lázba tudja hozni egy kis illúzió. Nálunk is így volt ez a szerkesztőségben, amikor bedobtam az ötletet – a VOUS-lányoknak –, hogy most bizony ideje lebuktatnunk a „varázslókat”.

Most – egy-két trükköt kipróbálva – bebizonyítjuk ország-világnak, hogy ez bizony nem is olyan nehéz szakma! Vagy mégis?

De, valójában sajnos igenis nagyon nehéz!

Így a végeredményt több-kevesebb, na jó, még kevesebb sikerrel abszolváltuk – ellenben halálosan élveztük minden egyes percét!

harry potter könyv

10 varázsige a Harry Potterből, ami megkönnyítené a hétköznapokat a valóságban

„Két egyetemen tanultam, és az ott megszerzett tudást remekül tudom itt a VOUS csapatában kamatoztatni. Ettől függetlenül úgy érzem, ha a Roxfortban lettem volna diák, nemcsak a munkahelyemen tudnék helytállni, hanem az élet apró-cseprő problémáit is jobban kezelném. Lássuk, a Harry Potter 10 varázsigéje hogyan változtatná meg a mindennapjaimat.”

Viola cikkét ide kattintva olvashatjátok.

A víz eltüntetése

Hogy hová tűnt a víz a bögréből? Nem, nem volt olyan meleg az irodában, hogy hirtelen elpárologjon. Akkor?

Forrás:
Kerepeczki Anna

Hogy mi történt valójában?

Minden úgy kezdődött, hogy a bögrét szépen kibéleltem szivaccsal, majd ráöntöttem a vizet, vártam egy picit, míg felszívja a szivacs az összes nedvességet, és már kész is volt a varázslat, amit a fejjel lefelé fordított bögrével illusztráltam is nektek.

Varázspálca csak úgy a semmiből

Hogy honnan került elő a varázspálca? Fogalmunk nincs, Emcsinek elképesztő képességei vannak!

Forrás:
Kerepeczki Anna

Hogy mi történt valójában?

A folyamat ott kezdődött, hogy Emcsi becsúsztatta a varázspálcát a kabát ujjába, majd összecsapta a két tenyerét, a kis varázslósegédje pedig – azaz én – elterelte a figyelmet, hogy legyen ideje előhúzni a pálcát!

bűvésztrükk

Mert varázslat nem létezik! – 4 bűvésztrükk, 4 megfejtés

„Ha nem szeretitek, amikor a kedvenc sorozatotokat spoilerezik, akkor most se olvassatok tovább, hiszen pár bűvésztrükk lelepleződik. Azon gondolkodtatok már, hogy a bűvészeknek miért van mindig egy csinos segítője?”

Emcsi most leleplez egy-két titkot, amit ide kattintva elolvashattok!

Volt pénz, nincs pénz – aztán mégiscsak előkerül valaki zsebéből

Nem, nálunk nincsenek kleptomániások, csak Sophie viccelt meg minket az alábbi trükkel, amelyben eltüntetett egy érmét, majd előhúzta Emcsi zsebéből. Elképesztő, nem igaz?

Forrás:
Kerepeczki Anna
Forrás:
Kerepeczki Anna

Hogy mi történt valójában?

Sophie magára kapta a kabátját, aminek kellően hosszú volt az ujja, majd tenyerébe tette a pénzt, és addig csettintgetett, míg be nem „csettintette” az érmét a kabátjába, majd amit ti nem láttatok – de csak a gif rövidsége miatt –, lerakta a kezét, amivel belecsúszott az érme a kezébe, majd eljátszotta, hogy Emcsi zsebéből varázsolta elő!

Ha ti is varázslásra adnátok a fejeteket, gyakoroljatok sokat, és ha még így sem menne, a gif rövidsége, a videók megvágása vagy egy kevés Photoshop is elég lehet egy kis illúzióhoz!

Jó szórakozást mindenkinek!