Test

A varázsidőpont: ez történik, ha egy hétig hajnali 4-kor keltek fel

Nektek is a hideg futkosna a hátatokon, ha minden egyes nap hajnali 4-kor szólalna meg az ébresztőórátok? Vajon létezik bármiféle előnye annak, ha nagyon, de NAGYON korán keltek? Egy lány kipróbálta, és itt vannak a meglepő tapasztalatai.

vous - 2022.01.12.
A varázsidőpont: ez történik, ha egy hétig hajnali 4-kor keltek fel

Sokan gondolják úgy, hogy a hajnali 4 óra egy varázslatos időpont. Talán még lehet is benne valami, ha azt nézzük, hogy az Apple vezérigazgatója minden nap 3:45-kor kel, Mark Wahlberg pedig 4:10-kor. Allison Young ezek hallatán úgy döntött, ideje letesztelni a teória valóságalapját, úgyhogy a már megszokott, reggel hatos ébredését átrakta hajnali 4-re, tapasztalatait pedig a Rodale’s Organic Life-nak mesélte el.

alvás

Alvásbénulás: az éjszaka legfélelmetesebb lidérce mindenki számára

„És akkor kipattan a szemem, a szívem őrülten zakatol. Ébren vagyok? Álmodom? Mi történik velem? Hol vagyok? A szemem óvatosan körbeforgatom – a szobát látom magam körül. Fekszem az ágyamban. De miért nem működik a kezem, a lábam? Mi ez a szörnyalak az ágyamnál? Rám hajol, érzem bűzös leheletét! Nem tudok menekülni, csak a szemem csukhatom. Nem mozdul a kezem, nem mozdul a lábam. Mi láncol az ágyhoz? Mi történik velem?”

A cikk folytatását itt olvashatjátok!

Csak még öt perc…

Ha próbálkoztatok már a hajnali keléssel, tudjátok, hogy hacsak nem muszáj felkelni, inkább a szundigombot nyomogatjuk, és átalusszuk a fél (sokszor az egész) délelőttöt. Persze, hogy Allison első kísérletei is így indultak, sőt, a lány három egymást követő reggeli felkelése is „kudarcba fulladt”, és inkább az ágyat választotta. Hát igen, a biológiai órát nem könnyű átállítani.

Forrás:
iStock

Hangulatfokozó hajnalok

Miután sikerült erőt vennie magán, és kibújt az ágyból hajnali 4-kor, meglepően jól érezte magát. Általában ébredés után már rögtön nekivág a munkának, hiszen a tennivalók listája elég hosszú, így viszont olyan volt, mintha ajándékba kapott volna két órát.

„Kedvesebb voltam saját magamhoz, és sokkal jobb volt a hangulatom is – ehhez pedig nem volt szükség varázsbogyóra.”

Bűnök helyett ajándék 2 óra

A legtöbben maximum akkor vannak ébren ilyen korán, ha például el kell érniük egy repülőt, vagy, valljuk be, még le sem feküdtek. Allison szerint azonban tényleg csodálatos dolog a madarak előtt felkelni. Így jutott ideje szép lassan meginni egy kávét a teraszon, a reggeli készülődésnél nyoma sem volt a rohanásnak, ez pedig az egész napját meghatározta, persze pozitív értelemben.

És az egyik legfontosabb dolog, kevesebbet „bűnözött”. ”A legtöbb bűnt éjszaka követem el. Ilyenkor nagyobb az esélye, hogy beletemetkezem a sorozatokba, összevissza eszek, sőt, néha neten vásárolgatok”. A korai kelés miatt viszont csak befeküdt az ágyba egy könyvvel, 9-kor pedig már le is kapcsolta a lámpákat.

Forrás:
pexels.com

Nektek mennyire erősségetek a hajnali kelés? Bevállalnátok, hogy minden nap 4 órakor keljetek ki az ágyból?

Ajánlott cikkek