Világ

5 elképesztő titok, amit a hotelben dolgozók sosem mondanak el

A hotelekről nektek is a vakációzás és a végtelen pihenés jut eszetekbe? Ilyenkor kizárjátok az otthoni problémákat, és a melóra még csak gondolnotok sem kell. De eszetekbe jutott már, vajon mi jár az itt dolgozók fejében? Most kiderült néhány titok!

vous - 2022.01.12.
5 elképesztő titok, amit a hotelben dolgozók sosem mondanak el

A tisztaságtól ragyogó hotelszobák láttán mindenkinek azonnal a kikapcsolódás jut eszébe, de abba kevesebben gondolnak bele, mit történik a „színfalak” mögött. A Quora weboldal megkérte azokat az olvasókat, akik hotelekben dolgoznak, meséljék el, mik azok az aprócska titkok, amiket sosem mondhatnának el. És most itt vannak a meglepő válaszok:

1. Mindent hallanak

„Halljuk, amikor épp szexeltek. Igen, tényleg. Még azt is halljuk, amikor a TV hangerejét a maximumra tekeritek.”

2. Nem érdekli őket, kinek van afférja

„Gyakran jönnek hozzánk olyan hölgyek és urak, akik kalandokba keverednek másokkal. Igen, tudjuk, hogy kik vagytok. Nem, nem érdekel minket, amíg minden rendben van a fizetéssel, és nem okoztok kárt a szobában. Nem azért vagyunk itt, hogy ítélkezzünk; azért vagyunk itt, hogy pénzt keressünk.”

olaszorszag-hotel-szoba-etterem

Gyönyörű szállodák, ahová azonnal be akartok csekkolni

Ha pénz, idő és úgy amúgy semmi sem számítana, szerintem ti is legszívesebben körbeutaznátok a világot. Na, most játsszuk azt, hogy nem számít semmi, szóval kezdhetitek a csomagolást.

A cikk folytatását itt találjátok!

3. Az ágynemű nem mindenhol tiszta

„Ez nemcsak a használatlan ágyakra igaz, hanem úgy általánosságban. Az olcsó hotelek vezetői arra biztatják a dolgozókat, hogy ellenőrizzék, mennyire tiszták a lepedők. Ha azok, megkérik a takarítókat, hogy egyszerűen csak vasalják ki őket.”

4. Előfordul, hogy valaki meghal egy hotelben

„Meg szoktam kérdezni a vendéglátós tanáraimtól, hogy mi volt a legkülönösebb dolog, ami történt a hotelben, ahol dolgoztak. A válaszaik azzal kezdődtek, hogy 'hát, az a helyzet, hogy az embereknek nem igazán jut eszükbe, hogy sokan meghalnak a hotelekben.' Sosem dolgoztam még olyan helyen, ahol a munkásoknak ne lett volna egy hihetetlen sztorijuk, ami ott történt meg. ”

Forrás:
pexels.com

5. Ami eltűnik, nem mindig kerül elő

„Talált tárgyak osztálya – sose veszíts el semmi fontosat egy hotelben. Ha mégis, rögtön szólj a biztonságiaknak. Sok esetben ugyanis az értékek egy másik vendég vagy ott dolgozó zsebében landolnak. Ha mégis eljut a talált tárgyak közé, a szabályzat szerint egy bizonyos ideig ott tartják, majd aki leadta, elviheti magával.”

Ajánlott cikkek