Egyéb kategória

Hajápolás 2.0 – így maradhat egészséges a hajatok a hidegben!

Az őszben imádjuk a falevelek színét, a réteges öltözködést, és például a csizmákat, de közben meg gyűlöljük, hogy folyton megbetegedünk, kiszárad a bőrünk és sérülékennyé válik a hajunk. Ez utóbbiban igyekszünk most segíteni nektek és a frizurátoknak, hogy ne akkor eszméljetek, mikor már nagyon nagy a baj.

vous - 2016.10.28.
Hajápolás 2.0 – így maradhat egészséges a hajatok a hidegben!

Nemrég írtam nektek arról, hogy a hideg évszakok mennyire képesek megtépázni az arcbőrt, és az a helyzet, hogy nincs ez másként a hajunkkal kapcsolatban sem. Igaz, hogy fontos folyamatosan odafigyelni erre a területre, ha nem akarjátok visszavágatni minire az eltöredezett végek miatt, de az év végi és eleji hónapok a legveszélyesebbek a frizurátokra nézve.

Forrás:
Pexels

Ne keseregjetek, még nincs minden veszve, több szempontból is tehettek azért, hogy megelőzzétek, vagy még gyorsan megmentsétek a hajkoronátokat a károsodástól.

1. Hajszárazság

Az alacsony hőmérséklet és páratartalom könnyen kiszáríthatja a hajatokat is, ezért mindenképp hidratálnotok kell rendszeresen. Ebben segíthetnek a samponok, a balzsamok és a különféle pakolások, de fontos, hogy sok vizet igyatok, és szedjetek természetes eredetű étrendkiegészítőket.

2. Extrém hajhullás

Én személy szerint sírni tudnék minden ősszel és télen, amikor látom hajmosás után, hogy mennyi szálat tusolok le a zuhanytálcából. Sokan mondják azt, hogy a hideg időjárás nem egyenlő a hajhullással, de ameddig én rendszeresen ugyanazt tapasztalom, sajnos nem tudom ezt az állítást elhinni. Ha hozzám hasonlóan nektek is jobban „fogy” ilyenkor a frizurátokból, akkor például próbáljatok ki egy otthoni alapanyagot, itt találtok is pár lehetőséget.

Forrás:
Pixabay

3. Töredezett végek

Tisztázzunk rögtön valamit, a töredezést nem lehet visszafordítani semmilyen csodekencével, már csak a fodrász tud segíteni, de azt el tudjátok ti is érni, hogy ne törjön se tovább, se még több hajatok el. Csökkentsétek a hajvasaló és az egyéb hajformázó eszközök használatát, és persze kötelező hővédőt használnotok ilyenkor! Aztán persze ne feledkezzetek meg azokról a szerekről sem, melyeket konkrétan csak a végekre kell kennetek, de ha nem bolti verziót szeretnétek, akkor itt van pár házi praktika erre a jelenségre.

Forrás:
iStock
takács nóra

NORIE-tipp – Arckrémmel ápoljátok töredezett hajszálaitokat!

Ha úgy érzitek, mindent kipróbáltatok, de semmi nem segít és a hajatok továbbra is töredezett, száraz és elvékonyodott, akkor kapjátok elő az arckrémeteket! Kenjetek egy keveset a hajvégekre, ez ápolja és stabilizálja a hajszálakat!

A teljes cikket itt találjátok!

Ajánlott cikkek