Egyéb kategória

Ezt teszi a napi többórás képernyőbámulás a bőrötökkel

Azt ti is gondolhatjátok, hogy az állandó monitorbámulás nem tesz jót a szemeteknek, az egészségeteknek. De mégis milyen hatással van a monitor fénye a bőrünkre?

vous - 2016.10.28.
Ezt teszi a napi többórás képernyőbámulás a bőrötökkel

Mielőtt rátérnék a válaszra, el kell hogy mondjam, én a sorozatos monitorbámulás miatt lettem szemüveges. Nem komoly a dolog, általában csak munkához hordom, de ez is bizonyítja, hogy nem oké napi 10 órát nézni a gépet. Azon kívül, hogy a szemnek biztosan nem tesz jót a képernyőnézés, mi a helyzet a bőrünkkel? 

Az amerikai Marie Claire megkérdezett egy bőrgyógyászt a témában.

Nincs rizikófaktora. A legtöbb ember már újabb modellekkel dolgozik, LCD vagy LED képernyőkkel, amelyek egyáltalán nem bocsátanak ki UV-sugárzást, és teljesen biztonságosak.

– mondta dr. Rachel Nazarian bőrgyógyász. Bár hozzátette, hogy a régi monitorok okozhatnak problémákat és nem árt elővigyázatosnak lenni. Mint mondja, még a kis mennyiségű napi UV-sugárzás is súlyosbítja a fényérzékenyek állapotát, és lassan hozzájárulnak a bőr öregedéséhez.

szoli

Lehet egészségesen is barnulni

Ez nem a „szolizzon mindenki!” cikk. Senkit sem szeretnék rábeszélni a mesterséges barnulásra, sem lebeszélni arról. Szoktam szolizni. Viszonylag rendszeresen járok, tudom, ismerem a kockázatokat, mégis úgy gondolom, hogy ebben is meg lehet találni az „egészséges” mértéket. Ha már úgyis majdnem mindenki csinálja, MERT CSINÁLJA, akkor igenis beszélni kell róla!

A cikk folytatása ITT jön!

Ez elég motiváció, hogy lecseréljétek az elavult monitorjaitokat. Addig is tegyetek tükröződésmentes előlapot a monitor elé, hogy megakadályozza a sugárzást. Bár ez elég elavult módszer. 

Azt se felejtsétek el, hogy nemcsak a napi többórányi képernyőbámulás, de a sok ülés is káros az egészségre!

Vigyázzatok magatokra!

Ajánlott cikkek