Egyéb kategória

Ezeket a Disney-filmeket kritizálják a legjobban

Ha megkérdezik tőletek, melyik a kedvenc Disney-filmetek, ti is gondolkodás nélkül rá tudjátok vágni a választ? Az én abszolút favoritom az Aranyhaj, de legalább egy tucat másik animációt is fel tudnék sorolni, amit imádok. A legtöbb mese azonnal elrabolta az emberek szívét, de azt tudtátok, hogy akad néhány olyan is, amit teljesen lehúztak a kritikusok?

vous - 2016.10.30.
Ezeket a Disney-filmeket kritizálják a legjobban

A Disney-mesék többsége óriási siker volt, kezdve Mickey egértől egészen a Jégvarázsig. A gyerekek izgatottan mennek be ilyenkor a moziba, és hát valljuk be, mi felnőttek sem csak kötelességből kísérjük el az unokatesóinkat. Főleg azért, mert sokszor helyettünk inkább egy barátnőnket visszük. A lényeg, hogy többnyire mindenki vidáman jön ki a filmezés után, de az alábbi meséket a kritikusok nagyon is rossznak tartották.

Atlantisz: az elveszett birodalom (2001)

Milo Thatch múzeumi dolgozó eltökélten keresni kezdi az elveszett várost, a tengeralattjárós kalandnak pedig egy csapat tudós segítségével vág neki. A gond ott kezdődik, amikor Milo rájön, az expedíció néhány tagja mégsem az izgalmakért és a felfedezés öröméért indult el az útra.

Forrás:
screenrant.com

A sztoriban rengeteg a lehetőség, szóval mi volt a gond? A kritikusok szerint leginkább az, hogy tele van sztereotípiákkal, többször is lyukak vannak a cselekményben, és maradnak elvarratlan szálak. De mégsem ez a legnagyobb gond szerintük, hanem az, hogy mire eljutunk a sztori végére, a szereplők személyisége semmit sem fejlődik.

Objektum doboz

Mackótestvér 1. (2003)

Kenai és családja ki nem állhatja a medvéket, ezért a srác élete aztán alaposan felfordul, amikor egyik napról a másikra ő maga is azzá változik. Nem elég, hogy nehezen dolgozza fel a nagy átalakulást, de még egy medvebocsot is az útjába sodor az élet, akire neki kell vigyáznia. A kaland azonban teljesen megváltoztatja a véleményét, és testvéreként szereti meg az aprócska állatot.

Forrás:
screenrant.com

A megszokott Disney-karakterek ellenére a film nem kapott túl jó értékelést. A legtöbb kritikus szerint a sztoriban nem volt kreativitás, hiányzott belőle valami, és nagy csalódás volt a többi meséhez képest. Azért annyira mégsem lehetett bukás a dolog, tekintve, hogy még két rész készült a mackókról.

Objektum doboz

Csodacsibe (2005)

Kotlik Csöpi hírneve romba dőlt, amikor egy lezuhanó makkra azt hitte, hogy az ég egy darabja, de nem hagyja, hogy ez mindent tönkretegyen. Nem sokkal később ugyanis tényleg leesik egy darab az égboltról, és mivel ő tud a dologról, a barátai segítségével igyekszik megmenteni a várost.

Forrás:
screenrant.com

Noha az animáció nagyon jóra sikerült, a kritikusok szerint ezt a cselekmény szenvedte meg. A már ismert sztoriba szerintük semmi újat nem tett a film, a szereplők kialakításába pedig nem nagyon fektettek kreativitást a készítők.

Objektum doboz

Oliver és társai (1988)

Oliver, a kóbormacska New York utcáin barangol, hogy végre megtalálja saját helyét a világban. Ekkor találkozik egy csapat kutyával, akiknek ugyancsak nincs hol lakniuk, és akik előszeretettel követnek el bűnöket. Egyből felkarolják Olivert, akinek az élete gyorsan megváltozik.

Forrás:
screenrant.com

A kritikusok szerint a probléma azzal van, hogy a sztori végét nagyon könnyű kitalálni, és a dalok közel sem olyan fülbemászóak, mint ahogy azt elvárták volna. Ráadásul még a képi világba is belekötöttek, Disneyhez képest szerintük ez csalódás volt.

Objektum doboz

Pocahontas (1955)

A gyönyörű indián lány történetét mindenki ismeri: Pocahontas beleszeret a brit katonába, aki eredetileg azzal a céllal érkezett, hogy elfoglalja az indiánok földjét.

Forrás:
screenrant.com

Hihetetlen, de igaz; az egyik leghíresebb Disney-mese a kritikusok szemében közel sem olyan jó, mint gondoltuk volna. Maga a főcselekmény szép, de a sztori többi része szerintük élettelen volt. Noha az állatok hoztak bele némi vidámságot, összességében a történet elég borús, és emiatt ez lett a legsötétebb Disney-film.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek