Egyéb kategória

Gyógyszerek és védőoltás helyett – a növények az egészségetekre is pozitívan hatnak!

„Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet” – létezik, hogy valaki nem ismeri ezt a mondatot? És reméljük, mostantól már ezt is elmentitek a fejetekben: „aki a virágot szereti, beteg ember nem lehet”!

vous - 2020.04.21.
Gyógyszerek és védőoltás helyett – a növények az egészségetekre is pozitívan hatnak!

Képzeljétek, a virágok nem csak átmenetileg érnek el pozitív eredményt az embereknél, mint például mikor a párunk elénk tartja azt a szál vörös rózsát. Ennél sokkal hosszabb és fontosabb hatásai vannak. Ezeket szedtem most pontokba!

1. Érzelmek

Egy angliai tanulmány során 10.000 embert figyeltek meg 18 éven át, és megállapították, azok, akik zöldövezetben éltek, boldogabbak voltak, mint azok, akik nem ilyen helyen laktak.

2. Immunrendszer

Összegyűjtöttünk már pár hasznos tippet az influenzaszezonra, de most bővítjük az eddigi listát. Irány a szabadba, sétáljatok egyet a kedvenc parkotokban, vagy arra, amerre sok a fa és a növény. Ha ilyen helyeken töltitek a szabaidőtöket, csökkenthetitek a stressz-szinteteket, és a friss levegő is jót tesz a szervezeteteknek. A növényekben fitoncidok lakoznak, melyek fertőtlenítő tulajdonságúak. Fő célja, hogy védje a növényt a rothadást beindító baktériumoktól és más kórokozóktól, és képzeljétek, az emberi szervezetben is hasonló hatást tudnak elérni.

Forrás:
Pexels

3. Regenerálódás

Kórházban tesztelték, hogy sokkal gyorsabban épültek fel egy-egy műtét után azok a betegek, akiknek a szobájában volt virág vagy növény. Ha a környezetedben nincs egyik sem ezekből, de az ablakon át igen, akkor nézzétek azokat 3–5 percig, és enyhülni fog bennetek a szorongás, a fájdalom és a harag.

4. Teljesítmény

Ne csak otthon, a munkahelyeteken is vegyétek magatokat körül cserepes vagy vágott szépségekkel. A University of Exeter kutató úgy vélik, 15%-kal hatékonyabban megy a munka ott, ahol az irodában van virág. Nem csodálkoznánk, ha a főnökség meglepne minket egy nagy láda növénnyel…

Forrás:
Pixabay

5. Kapcsolatrendszer

mindbodygreen szerint akinek fontos a kapcsolat a természettel és a növényekkel, annak a más emberekhez fűzött viszonya is jobb.

5 + 1. Tanulás

És azt is ők állítják, hogy azoknak a gyerekeknek, fiataloknak vág igazán az esze, akik számára nagy jelentőséggel bírnak a növények és a környezet.

Forrás:
Pexels
Ajánlott cikkek