Egyéb kategória

Tartsatok velem egy különleges utazásra: varázsoljátok 4 hét alatt boldoggá a kapcsolatotokat!

„Minden lány életében elérkezik a nagy Ő, vele a végtelen boldogság és a rózsaszín felhő, ami megszépíti a világot és legfőképp az életet. Minden sablonszöveget félretéve, ez tényleg így van. Én is a kapcsolatban lévők táborát erősítem. Na de mondhatjuk-e boldognak az együttlétet?” – kezdi történetét Dóri, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be az írását egy különleges tréningről. A következő sorokban Lukács Dóra történetét olvashatjátok.

vous - 2016.11.04.
Tartsatok velem egy különleges utazásra: varázsoljátok 4 hét alatt boldoggá a kapcsolatotokat!

Most lehet, arra gondoltok, a csapból is ez folyik. Másról sem hallani, csak a párkapcsolatok megmentéséről. A tévében párkapcsolati tanácsadók segítik a válságban lévőket, az internet sorra kínál különböző tréningeket, az újságokban legalább egy hogyan legyél boldog típusú cikk megbújik és még sorolhatnám. S hogy az én írásom miben lesz más? Annyiban, hogy egyszerűen egy utazásra hívlak titeket. Nem végeztem el semmiféle tanfolyamot, iskolát. Egy egyszerű 18 éves lány vagyok, két éve tartó szerelemmel a hátam mögött. Velem tartotok?

Az utazásunk mottója legyen a következő: az egyetlen ember, akit megváltoztathatsz, az te magad vagy.

Fontos, hogy legyen egy kitűzött célunk. A „lassan, de biztosan” elvén kezdjük egy hónappal! Négy hét. Szembetűnő változások. Az utazásnak 4 állomása lesz. Minden állomáson egy hetet „időzünk”. Ne feledjétek, ha belevágtok, igyekezzetek maximálisan teljesíteni. Mindenkinek vannak nehéz napjai, de ilyenkor is jusson eszetekbe a cél. Ahogy a mottónk is jelzi, mi indulunk változásnak, így garantáltan húzós napok várnak rátok, de annál örömtelibbek, ha célba értetek. Hajrá, mindent a kapcsolatért!

1. hét – Bocsássatok meg!

Az első állomást kezdjétek egy hétfői nappal! Ezen a héten egy dologra figyeljetek: bocsássatok meg! Minden egyes nap mondunk olyat a társunknak, a barátainknak, amit megbánunk egy kis idő elteltével. Ha sérelem ér a kedvesetektől, próbáljátok elfelejteni, megbeszélni, túllépni rajta, de legfőképpen megbocsájtani.

szerelem párkapcsolat

Ne szakíts! Változtass! – Közösen megmenthetitek a kapcsolatotokat

„Úgy érzitek, valami nincs rendben a kapcsolatotokban? Azt gondoljátok, már semmi értelme a folytatásnak, mert több a rossz, mint a jó? Folyamatosan csak veszekedtek, vagy épp már egymáshoz sem szóltok? Már túl sok a fájdalom, túl sok a bántás? Azt hiszitek, jobb lenne, ha elválnátok? Ne tegyétek! Adjatok még egy esélyt a kapcsolatotoknak, hiszen egy kis munkával újra rátalálhattok egymásra.” Mariann korábbi cikkéből kiderül, hogyan tehetitek meg mindezt. A párkapcsolati tanácsadóval készített interjút ITT olvashatjátok!

2. hét – Dicsérjetek!

A következő héten dicsérjetek! Illessétek szép szavakkal a társatokat! Lássátok meg benne a jót, azt, hogy miért vagytok vele, miért szerettetek bele. Köszönjétek meg neki a sok törődést és azt, hogy mellettetek van. Vasárnap fújjátok ki magatokat és egy nagy lélegzetvétellel induljatok neki a harmadik hétnek. Innen már gyerekjáték lesz, nem?

Forrás:
iStock

3. hét – Beszéljetek!

Letelt a fele az utazásunknak, de még van mindig van mit tenni. Új hét, új cél. Most a konfliktusok kezelésében fejleszthetitek magatokat. Sokszor az emberek azért veszekednek, mert mindkét fél azt hiszi, neki van igaza. Higgyétek el, nem kell mindig egy véleményen lennetek, ne pocsékoljátok az időtöket felesleges vitákkal! Lépjetek tovább a saját igazatokon és inkább a megoldáson agyaljatok együtt.

vendégszerző VOUS

Legyetek ti is a VOUS vendégszerzői!

Van jó témátok? LEGYETEK A VOUS VENDÉGSZERZŐI!

A VOUS-lányok olvasói cikkeket keresnek, segítsetek megtalálni a legjobbakat! 😉 Ha szívesen kipróbálnátok magatokat vendégszerzőként, van olyan történetetek, amit megosztanátok más nőkkel, akkor eljött a ti időtök!

A részletekről mindent megtudhattok ITT!

4. hét – Szeressetek!

Elérkeztünk az utolsó állomáshoz, ahol a negyedik héten egy dolgot kérek magamtól és tőletek is: most a szeretetünket mutassuk úgy ki szívünk választottjának, ahogy még soha nem tettük. Ebben minden benne van: megbocsátás, alázat, önzetlenség, békesség, boldogság. A szeretet a legcsodálatosabb dolog, ne engedjétek, hogy az életetekből eltűnjön!

Hiszem, hogy mindent meg lehet oldani. Ahhoz, hogy a társunk életében is lássunk változásokat, idő kell. Valakinek két hét, valakinek hat hónap, valakinek egy év.

De nem ez a legszebb az egészben? Várunk, mert a szeretet csodákra képes.

Ajánlott cikkek